Лудо трансферно лято: Един от най-добрите защитници струва едва 25 милиона паунда


Лудо трансферно лято: Един от най-добрите защитници струва едва 25 милиона паунда
Снимка: Guliver/GettyImages

3458 0

В последните 5 години сумите, които се плащат за футболисти от големите отбори на трансферния пазар, станаха главозамайващи, което означава, че след края на сезона ще има истинска война за един от най-добрите защитници в света - Тоби Алдервейрълд. А причината е клауза в договора му с Тотнъм, която ръководството на тима активира днес, информира Sky Sports.

Контрактът на белгийския ас изтичаше в края на сезона, но "шпорите" имаха право да използват клауза, която го удължаваше с още един сезон. Тя обаче позволява на играча да напусне срещу едва 25 милиона паунда.

През лятото всеки отбор, който иска играча, ще трябва да плати тази сума, и то за един от най-добрите бранители. Припомняме, че Върджил ван Дайк струваше 75 милиона паунда на Ливърпул, което е три пъти повече от това, което всеки клуб трябва да плати за Алдервейрълд. Единственото условие е офертата да постъпи до 14 дни преди края на летния трансферен прозорец.

Тоби Алдервейрелд е трансферна цел на Манчестър Юнайтед още от миналото лято, но заради ниската сума много други отбори ще осигурят сериозна конкуренция на "червените дяволи". Междувременно още една лоша новина сполетя Тотнъм, тъй като точно Юнайтед пожела най-важния човек на "шпорите" (вижте подробности).

Очаква се скоро отборът да се завърне в своя дом, след като вече е почти готов. Вижте новото бижу на Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички