Тотнъм пропусна да задмине Челси в Англия, Обамеянг отново блести за Арсенал (СНИМКИ)


Тотнъм пропусна да задмине Челси в Англия, Обамеянг отново блести за Арсенал (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

1169 0

Английската Висша лига си има своя нов стар шампион в лицето на Манчестър Сити, който задържа крехката си преднина от една точка на върха пред тима на Ливърпул. И докато двата гранда, борещи се за трофея на Англия не допуснаха изненади, то част от останалите отбори в топ 6 до известна степен разочароваха с представянето си.

Една от въпросителните около класирането преди началото на кръга бе, дали Челси ще задържи третото си място, или пък Тотнъм ще съумее да ги задмине, възползвайки се от грешка на "сините". И тъкмо това се случи - Челси допусна нулево реми срещу тима на Лестър, но "шпорите" не успяха да се възползват от този резултат, като също стигнаха единствено до равенство в своя мач срещу Евертън.

"Карамелите" не се предадоха на новопостроения стадион на лондончани, като дори водиха в резултата с 1:2, но в крайна сметка Тотнъм се добра до равенството, с което завършиха на 4-то място в шампионата. Челси от своя страна задържа третата позиция, макар да изпусна две точки на стадиона на Лестър. 

Друг гранд от Лондон - Арсенал, успя да запише победа в последния шампионатен кръг над Бърнли като гост, като триумфира с резултат 1:3. Пиер-Емерик Обамеянг се отличи с две попадения, които го изпратиха на върха при голмайсторите в първенството, заедно с Мохамед Салах и Садио Мане, като тримата футболисти завършват като голмайстори във Висшата лига за сезон 2018/19.

Манчестър Юнайтед поднесе най-голямата изненада сред отборите в топ 6, при това на своя "Олд Трафорд" (подробности от мача вижте тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички