Колко пари спечелиха до тук Ливърпул и Тотнъм от участието си в Шампионска лига?


Колко пари спечелиха до тук Ливърпул и Тотнъм от участието си в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

12157 0

Отборите на Ливърпул и Тотнъм направиха страховити обрати в 1/2-финалните мачове от Шампионска лига и заслужено ще спорят за отличието. Двата тима ще премерят сили на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид на 1 юни за най-ценното отличие в клубния футбол.

Двата тима обаче могат да се похвалят, че са спечелили и сериозни суми от класирането си за последния мач в надпреварата. Става въпрос за пари, които клубът е спечелил както от участието в турнира, така и от телевизионни права.

До този момент мърсисайдци са прибавили в касата си 107 милиона евро - 15 милиона от участието си, 56 милиона от бонуси за успехи, 23 милиона от коефициента на УЕФА и 13 милиона от телевизионни права. При успех В касата на клуба ще влезнат нови 4 милиона евро. През миналия сезон тимът на Юрген Клоп спечели 81 милиона.

ОБЯВИХА ГРУПАТА, КОЯТО ЩЕ ПОДГРЯВА ПРЕДИ ФИНАЛА В ШАМПИОНСКА ЛИГА ТОЗИ СЕЗОН

От своя страна лондончани към момента са припечелили 102 милиона евро - 15 милиона от участието си, 55 милиона от бонуси за победи, 16 милиона от коефициента на УЕФА и 16 милиона от телевизионни права. При успех в последната среща, те ще добавят нови 4 милиона към заработените до момента. През миналата година тимът спечели 61 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички