Тихомълком Лестър продължава да дебне грешки на Ливърпул


Тихомълком Лестър продължава да дебне грешки на Ливърпул
Снимка: Guliver/GettyImages

1713 0

Заради почти безупречния старт на сезона на Ливърпул не се говори особено за убийствената ефективност на Лестър, който продължава да ниже победа след победа в английската Висшата лига. В поредната жертва на "лисиците" се превърна Уотфорд, който се брани храбро на "Кинг Пауър Стейдиъм", но все пак загуби с 0:2 при визитата си на шампионите за 2016 година. 

Домакините тотално доминираха първото полувреме, но не успяха да реализират нито едно от 3-те си положения, създадени в първите 30 минути. В края на първото полувреме дори беше отсъдена дузпа за Лестър, но след справка с VAR тя бе отменена - 0:0. 

След почивката "лисиците" вдигнаха интензитета в играта си и притиснаха здраво своя опонент. В 55' при центриране в наказателното поле Джони Еванс беше изблъскан и съборен в наказателното поле, съдията отсъди дузпа, а Джейми Варди беше безкомпромисен, реализирайки 14-ия си гол за сезона. 

Постепенно домакините отстъпиха инициативата, търсейки да реализират втори гол на контраатака. Те се отбраняваха отлично и имаха няколко обещаващи контраатаки, докато "стършелите" не създадоха нито едно опасно положение в мача. Лестър все пак се разписа още веднъж в края, след като при солова акция Мадисън промуши топката между краката на защитник, излезе сам срещу вратаря и съумя да реализира - 2:0 за "лисиците". 

Тихомълком това бе 7-а поредна победа за Лестър в английската Висша лига, а с това активът на тима набъбна до 35 точки - 8 по-малко от Ливърпул и 3 повече от Манчестър Сити. Уотфорд е категорично закотвен на дъното с 8 точки и ужасяваща голова разлика от 9:30. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички