Завръщането на Моуриньо на "Олд Трафорд": Как се справя Специалния срещу бившите си тимове


Завръщането на Моуриньо на "Олд Трафорд": Как се справя Специалния срещу бившите си тимове
Снимка: Getty Images/Guliver

1518 0

Скоро след като бе назначен начело на Тотнъм, Жозе Моуриньо ще се изправи срещу един от бившите си тимове, и то не кой да е, а последният, който го уволни - Манчестър Юнайтед. В сряда вечер "шпорите" гостуват на "Олд Трафорд" срещу слабо представящите се "червени дяволи", а Специалния се изправя в пореден мач срещу свой бивш работодател. Как обаче се справя португалецът в мачовете срещу отборите, които е водил? 

Безспорно най-успешен Моуриньо е бил срещу бившите си португалски отбори. Едва ли мнозина помнят, но преди да превземе Европа с Порто, Специалния беше начело на Бенфика. И срещу "орлите" опитният специалист е почти безгрешен - 4 мача, 3 победи и 1 равенство. 

100% победи пък е записал само срещу един отбор - Униао Лейрия, като от 3 мача Специалния печели 3 пъти при голова разлика 6:2. Срещу отбора, с който блесна на европейската сцена (Порто), португалецът вече има цели 6 двубоя. От тях той е спечелил 3, но има две поражения и едно равенство на своята сметка. 

Най-много мачове Жозе Моуриньо е изиграл срещу (доскоро) любимия си Челси. В 9 мача мениджърът е регистрирал 4 победи, 4 загуби и 1 равенство при голова разлика 9:11 в полза на бившия му клуб. 

Единственият клуб, срещу който няма победа, е Реал Мадрид. Както е известно, начело на Манчестър Юнайтед Моуриньо спечели Лига Европа и се изправи срещу "белия балет" в спор за Суперкупата на Европа, но загуби с 1:2. Срещу Интер пък до момента не се е изправял, въпреки че изминаха почти 10 години от последния работен ден на Моу, начело на "нерадзурите". 

Общата статистика на Моуриньо е 23 мача, 13 победи, 3 равенства и едва 7 поражения, като се броят единствено мачовете срещу бившите му отбори, след като вече ги е водил. Головата разлика е 33:22 също в полза на португалеца. Какво сподели Специалния преди двубоя срещу Манчестър Юнайтед четете в тази статия на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички