Достойно за "Театъра на мечтите" представление на Рашфорд смрази устрема на Моуриньо


Достойно за "Театъра на мечтите" представление на Рашфорд смрази устрема на Моуриньо
Снимка: Guliver/GettyImages

8671 0

С едно от най-добрите си представяния през сезона Манчестър Юнайтед демонстрира, че ще се бори до края през тази година в английската Висша лига, след като съумя да подчини Тотнъм с 2:1 при завръщането на Жозе Моуриньо на "Олд Трафорд". 

В основата на успеха, както обикновено през този сезон, беше Маркъс Рашфорд, който реализира по едно попадение в началото на двете полувремена и донесе успеха на 20-кратните английски шампиони. Тотнъм изравни в края на първото полувреме с гол на Деле Али, но през втората част "шпорите" бяха тотално неутрализирани в атака и нямаха сериозни шансове да стигнат дори до равенството срещу "червените дяволи". 

Рашфорд пък вкара своя 9-и гол през настоящия сезон в английската Висша лига, а фантастичното му представяне помогна на Манчестър Юнайтед да стигне до 5-ата си победа у дома и да изпревари днешния си съперник в класирането. Рекордьорът по титли в Англия вече е с 21 точки и се настани на 6-о място в класирането - на 8 точки зад заветното място в топ 4. Там удобно са се настанили Ливърпул (43 при успех над Евертън), Лестър (35 точки), Манчестър Сити (32 точки) и Челси (29 точки). 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 7' домакините, които натискаха здраво в началните минути, стигнаха до гол. Фред се опита да подаде топката към Лингаард, но Санчес овладя топката пред наказателното поле. Отиграването на защитника обаче беше ужасяващо, а Лингаард му отне и подаде на Рашфорд в отляво в наказателното поле. Той веднага стреля в близкия ъгъл, Газанига не се намеси особено умело и с помощта на гредата топката се озова във вратата - 1:0. 

Отговор на "шпорите" обаче нямаше. На няколко пъти Сон и Моура се опитаха да нахлуят на скорост, но ранният гол прибра домакините малко по-дълбоко и те се справиха лесно с набезите на своите съперници. Вместо Тотнъм да търси изравняване, "червените дяволи" бяха близо до гол, след като в 22' след отлична акция отдясно Джеймс изведе Грийнууд в наказателното поле, младокът стреля, но този път Газанига се отчете с блестяща намеса и запази вратата си от втори гол. 

Само 2 минути по-късно Рашфорд бе близо до изключителен втори гол, след като от 23 метра фронтално срещу вратата стреля мощно, а топката разтресе напречната греда - изумителен шут и малшанс за английския национал. Повторенията пък показаха, че Газанига е успял да докосне топката, с което не позволи тя да влезе във вратата. В 26' отново Рашфорд си освободи пространство в наказателното поле и стреля, но вратарят тотално изкупи вината си за гола, отразявайки и този опасен удар. 

След 35' гостите установиха лек контрол върху срещата, а още с първия си сериозен натиск изравниха. Хюн Мин Сон увлече 4-5 защитници на Манчестър Юнайтед в наказателното поле и успя да изнесе топката към левия фланг. Оттам Вертонген успя да центрира на близката греда, където Кейн не игра с нея, но топката се насочи към далечната греда, където Орие стреля силно, но Де Хеа спаси. Играта обаче продължи и кълбото бе в краката на Деле Али, който чукна топката над себе си, преодоля Фред и реализира много красив гол - 1:1. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първата минута на втората част Маркъс Рашфорд се понесе по лявото крило, нахлу в наказателното поле и премина лесно през Сисоко, който пък го настъпи - нарушение и дузпа за домакините. Потърпевшият се нагърби с изпълнението и със стартирането на 49' прати топката в долния ляв ъгъл - 9-и гол за сезона на английския ас и нов аванс на "червените дяволи". 

Равенството можеше да бъде възстановено в 52'. Моура отне топката и центрира в наказателното поле, където Деле Али свали за Сон. Кореецът нагласи топката за десния си крак и стреля, но Фред успя с левия си крак да парира иначе точния удар на крилото на Тотнъм. "Шпорите" продължиха да натискат в опит този път да отговрят по-рано, но това не се получаваше, а и възпитаниците на Моуриньо започнаха да действат прекалено прибързано в опитите си да стигнат скоростно до наказателното поле на съперника. 

Виждайки че играта на тима страда в организационен план, Моуриньо се принуди да пусне Кристиан Ериксен на мястото на Лукас Моура. И това не сполучи, като "червените дяволи" дори получиха шанс да направят решаващ аванса си. Фред отне топка в половината на съперника, подаде на Лингаард, а той изведе Джеймс на стрелкова позиция. Газанига обаиче надделя в спора и изби в корнер. 

Последната надежда на Моуриньо се оказа Джовани Ло Селсо, който се появи 6 минути преди края на мача, а малко преди това Орие изпусна страхотен шанс, след като бе изведен в наказателното поле, но Де Хеа спаси лесно удара му. Солскяер пък реши да заздрави защитата си, като извади Лингаард и пусна в игра Люк Шоу. В 93' Деле Али можеше да донесе равенството, но Де Хеа се намеси при диагоналния му удар от 12 метра. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Йънг, МакТоминей, Фред, Лингаард, Джеймс, Рашфорд, Грийнууд

Тотнъм: Газанига, Орие, Санчес, Алдервейрълд, Вертонген, Уинкс, Сисоко, Деле Али, Моура, Сон, Кейн

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Червените дяволи" са в поредната серия от разочароващи мачове, като са без победа в 3 поредни срещу (две за първенство и 1 в Лига Европа). Ситуацията на отбора не е никак добра, като той се намира на незавидната 10-а позиция с актив от 18 точки и, макар да е близо до топ 5, серията от 1 победа в 4 поредни мача сериозно навреди на иначе подобрената игра на тима в последните два месеца. 

Тотнъм от своя страна се реши на категоричната стъпка да уволни най-добрия мениджър в новата история на "шпорите" - Маурисио Почетино. Лондончани обаче заложиха на доказания Моуриньо, който до момента е с 3 победи от 3 мача, макар и постигнати не в типичен стил, а с атакуваща игра и атрактивни резултати (2 пъти по 3:2 в Англия и едно 4:2 в Шампионска лига). 

Предвид всички проблеми на Манчестър Юнайтед, все пак трябва да бъде отбелязан факта, че отборът има само едно поражение у дома от началото на сезона, и то дойде в 3-ия кръг от Кристъл Палас. Оттогава насам "червените дяволи" са с 4 победи и 4 равенства. Исторически Тотнъм гостува много трудно на "Олд Трафорд", а първата победа през новия век бе постигната едва през 2012 година. В периода 2014-2018 Тотнъм нямаше победа като гост на този съперник, но все пак през август 2018 серията беше прекратена след категорично 0:3. Интересен факт е, че тогава треньор на Юнайтед бе именно Моуриньо. 

Очаквайте стартовите състави към 20:30 часа! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички