Съсипаха от критики Погба, но виновникът за неговата игра е друг


Съсипаха от критики Погба, но виновникът за неговата игра е друг
Снимка: Guliver/Getty Images

2835 0

Пол Погба е играчът на Манчестър Юнайтед, който е критикуван най-много за загубата на "червените дяволи" в градското дерби срещу Сити (1:2). Заедно с Рууни и Михтарян, френският национал беше обявен за провал и бързо фенове и анализатори напомниха, че той има повече прически, отколкото асистенции, голове и точни удари във вратата.

Срещу "гражданите" бившата звезда на Ювентус записа едва 31 точни паса, едва 16 от които в половината на съперника. Андер Ерера след почивката игра в пъти по-добре, а французинът съвсем се "покри" от отговорност.

ГУАРДИОЛА ЕДВА НЕ БЕШЕ ПРЕБИТ ОТ АС НА ЮНАЙТЕД (ВИДЕО)

Въпреки това остава усещането, че вече втори треньор не използва Погба на позицията, на която той предпочита - като офанзивен халф в съперниковата половина.

Дидие Дешам беше човекът, който по време на Евро 2016 го постави като дефанзивен халф, а от това пострада, и то немалко, защитата на Франция, както и нападението. Изнесен между 10 и 20 метра по-напред Погба е далеч по-полезен и най-вече креативен, а дефанзивните качества, които притежава, помагат сериозни при преса, която нерядко "червените дяволи" прилагат.

МОУРИНЬО ИЗБУХНА: ТОЯ СЪДИЯТА БЕШЕ ПРОСТО...

Сега на ход е Жозе Моуриньо, който, подобно на Дешам, използва Погба на грешната (по-скоро неподходящата) позиция. Там Пол ще се справя добре, но без да блести, докато няколко метра по-напред френският национал ще може да разгърне пълния си потенциал - така, както го правеше в Ювентус.

На позицията, на която Погба ще е по-полезен, обаче играе Уейн Рууни. Остава да видим какво ще направи Моуриньо с капитана на своя тим...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички