Погба е прекалено скъп? Вижте колко пари направи Юнайтед само от фланелки на Пол и Златан


Погба е прекалено скъп? Вижте колко пари направи Юнайтед само от фланелки на Пол и Златан

5208 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед понесе сериозни критики за трансфера на Пол Погба. След като само преди няколко години френският национал беше изпуснат за без пари, през август изпълнителният директор Ед Уудуърд не се поколеба и плати 105 милиона евро (90 милиона паунда), за да върне Погба на "Олд Трафорд".

В този луд летен трансферен прозорец беше счупен рекордът на Гарет Бейл (100 милиона евро), а "червените дяволи" понесоха жестоки критики от футболисти, журналисти и футболни анализатори. Последният смях по темата обаче е в полза на 20-кратния английски шампион.

КОЛКО ТЕЖКО Е ПОЛОЖЕНИЕТО ЗА МАНЧЕСТЪР СИТИ ПЕРДИ ДЕРБИТО С ЮНАЙТЕД?

Последните данни от Англия сочат, че трансферът на Погба не просто е "избит", но "червените дяволи" вече са на сериозен плюс от привличането на френския халф. Продажбите на неговата фланелка вече са донесли 190 милиона паунда, а като прибавим и сумата, спечелена от фланелките на Златан - 76 милиона паунда, сумата надхвърля 250 милиона паунда само за юли и август.

Това е около 140 милиона паунда над сумата, платена за двамата, като "червените дяволи" спокойно могат да покрият заплатите и на двамата за следващите няколко сезона, а тази сума да платят парите и на агента на двамата играчи - Мино Райола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички