Беше хубаво, докато траеше - време е Рууни да седне на пейката


Беше хубаво, докато траеше - време е Рууни да седне на пейката

5273 0

Дербито на Манчестър отмина и Сити закономерно спечели с 2:1 на "Олд Трафорд" в двубой, в който единственият играч, който поддържаше интригата, беше новият вратар на "гражданите" Клаудио Браво.

Един от най-слабите играчи на терена беше капитанът на "Червените дяволи" Уейн Рууни, който изобщо не се справи в разпределянето на играта и играта му в атака беше ужасяваща. През първото полувреме той избощо не включваше в играта Михтарян и Лингаард, а през втората част остана в сянката на резервата Ерера, който беше един от малкото силни за Юнайтед.

Първият гол на "гражданите" падна след бърза атака на Сити, когато Юнайтед загуби топката именно благодарение на Уейн Рууни. Положенията, които той създаде в мача, бяха прекалено малко и е време да се помисли върху нова роля на английския нападател.

МОУ, ЗАЩО СПИШ НА ПОДА??

Жозе Моуриньо има два варианта - да върне Рууни в наказателното поле редом до Златан Ибрахимович, бягайки от любимото си 4-2-3-1. Другият вариант е плашещ за нападателя - преместване на пейката с цел Погба да заиграе на неговата позиция. В халфовата линия Моу има на разположение Карик, Ерера, Шнайдерлин и дори Швайнщайгер, както и Дейли Блинд, които могат да играят до Фелайни. А за Рууни - просто е видно, че най-добрите му години са отминали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички