Шут на Джака от 30 метра и гол на Йозил в мач №200 извисиха Арсенал


Шут на Джака от 30 метра и гол на Йозил в мач №200 извисиха Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

1832 0

След като започна сезона с две поражения и много критики, Арсенал записа 3-и пореден успех в английската Висша лига. Възпитаниците на Унай Емери се добраха до комфортно 2:0 в гостуването си на Нюкасъл и се изкачиха на 7-о място с актив от 9 точки.

Победата беше очаквана за лондончани, тъй като Нюкасъл имаше само 4 гола в последните 9 мача срещу този съперник, преди днес да се разпише в края на мача при 0:2 за "топчиите". Арсенал беше спечелил над 57% от мачовете си срещу "свраките" в ерата на Висшата лига, като по този компонент изостава само от Манчестър Сити (62%).

Първото полувреме премина под териториалната доминация на Арсенал, но положенията бяха много малко. Единствената по-добра ситуация беше в 26', когато Лаказет беше намерен в наказателното поле. Ударът му обаче премина встрани от вратата.

В 49' Арсенал все пак успя да открие резултата, макар и без положение. Гранит Джака реши да стреля директно от пряк свободен удар на 30 метра от вратата, но брилянтното му изпълнение се озова в долния ляв ъгъл и топката се оплете в мрежата - 0:1 след 50 минути игра. Това беше 4-и гол на швейцарския национал с екипа на Арсенал, като и 4-те попадения паднаха след изстрели извън наказателното поле.

Това малко отвори двубоя, като Нюкасъл организира първото си смислено нападение в мача в 56', но Петър Чех спаси добър удар на Якуб Мърфи. Само 2 минути по-късно Арсенал удвои резултата.

Триходова комбинация по лявото крило доведе до извеждащо подаване за Джака към наказателното поле. Той пусна остър пас за Лаказет, който стреля от движение, но беше блокиран от защитник. Топката попадна на крака на Йозил, който стреля слабо, но достатъчно за да преодолее вратаря, а топката да премине голлинията - 0:2 за "артилеристите". Благодарение на попадението си, германецът отпразнува подобаващо своя мач №200 с екипа на Арсенал.

Бързите два гола съвсем обезвериха "свраките", които много трудно доиграха срещата. Все пак в 90' домакините стигнаха до гол, дело на Кларк, който засече отлично с глава центриране от десния фланг - 1:2 краен резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички