Сериозна сума ще трябва да плати отборът, който иска да привлече Моуриньо


Сериозна сума ще трябва да плати отборът, който иска да привлече Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver

1676 0

Жозе Моуриньо прибра сериозна компенсация от Манчестър Юнайтед заради уволнението си. Португалецът взе 15 млн. паунда за "довиждане" с "червените дяволи".

Според The Sun обаче клубът може да си върне доста голяма част от тези милиони. И това ще се случи, ако Специалния започне работа в друг клуб в следващите 12 месеца. Според някои източници вече е започнал и преговори с президента на Реал Мадрид - Флорентино Перес - за завръщането си на "Сантиаго Бернабеу".

Изпълнителният вицепрезидент на Юнайтед Ед Уудуърд в включил интересна клауза, от която ще се възползва клубът. Босът на "червените дяволи" е включил същата точка, от която през 2016 година се възползва Челси .Компенсацията на португалеца е била обвързана с това дали той ще започне нова работа през следващата една година. Манчестър Юнайтед назначи Специалния в края на май 2016-а, което активира въпросната клауза. Така "червените дяволи" са изплатили 15 милиона паунда на Челси. Сумата е подобна и сега, но само ако Моуриньо отиде в друг отбор от Висшата лига. Ако клубът е чуждестранен, какъвто е случаят с Реал Мадрид, сумата е 10 милиона паунда.

Какво сподели Моуриньо относно евентуално завръщане в Реал Мадрид - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички