Сензация на Острова: Мениджър призна, че шпионира противниците си и разкри играта им


Сензация на Острова: Мениджър призна, че шпионира противниците си и разкри играта им
Снимка: Getty Images/Guliver

3659 0

Мениджърът на Лийдс Марсело Биелса направи същински фурор на Острова, след като открито призна, че шпионира противниците си. В допълнение на това, Биелса представи 70-минутен анализ върху играта на Дарби Каунти, като я презентира пред редица журналисти, присъстващи на конференцията.

Всичко се заражда преди около седмица, когато мениджърът на Дарби и бивш играч на Челси Франк Лампард хваща в шпионаж доверен човек на Биелса. "Пратеникът" е следил тренировката на "овните", като впоследствие е докладвал необходимата информация на мениджъра на Лийдс.

Задълбоченото проучване върху играта на Дарби носи резултат на Биелса, като отборът му победи с 2:0, а с това си затвърдиха и първото място в Чемпиъншип. Нашумелият казус около "шпионажа" обаче предизвика противоречиви коментари, като мнозина смятат, че подобни действия са недопустими. 

В опит да се защити, Биелса не само призна за умишлените си действия около тренировъчната база на Дарби, но и подчерта, че го прави срещу всеки един друг опонент в шампионата. "Черешката на тортата" бе безупречният анализ върху играта на Дарби, който Биелса най-спокойно разкри на широката аудитория - нещо, което едва ли ще се понрави на Франки Лампард.

Биелса споделя, че специално за мача с Дарби екипът му е изгледал 51 мача на "овните", като за всеки отделен мач са отделили средно по четири часа за анализ. Подобни обширни анализи не са изключение в арсенала на Марсело Биелса, като той прибягва до тях преди всеки двубой на тима.

Марсело Биелса е сред най-големите футболни тактици в нашето съвремие, а специалисти като Хосеп Гуардиола и Маурисио Почетино го определят за най-добрия треньор в световен мащаб. В момента Лийдс крачи уверено към промоция за Висшата лига и нищо чудно през идния сезон феновете на английския футбол да се запознаят "отблизо" с впечатляващата треньорска дейност на Биелса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички