Салах ли? Ливърпул вече разполага с друг голмайстор (статистика)


Салах ли? Ливърпул вече разполага с друг голмайстор (статистика)
Снимка: Getty Images/Guliver

2031 0

Тимът на Ливърпул измъкна трудна победа срещу Фулъм с 2:1 като гост в мач от 31-ия кръг на Висшата лига. Основна роля при победата на мърсисайдци изигра играчът, който се намира във феноменална форма в последните мачове - Садио Мане.

И докато голямата звезда на "червените" Мохамед Салах така и не успява да вкара рекордния 50-и гол във Висшата лига, то неговият колега в предни позиции не спира да бележи. Сенегалецът отбеляза първото попадение срещу "котиджърс", а освен това спечели дузпата за втория гол.

От началото на 2019 година Садио Мане е футболистът с най-много попадения в шампионата, отбелязвайки девет гола, колкото има и Серхио Агуеро. Днешният гол бе 17-и на сметката на сенегалеца за сезона във Висшата лига, с което той задмина най-доброто постижение на сенегалски футболист, притежание на Демба Ба (16 гола през сезон 2011/12).

Така Мане се нареди до имена като Хари Кейн, Мохамед Салах и Пиер-Емерик Аубамеянг в надпреварата за голмайсторския приз, като всички те имат по 17 гола - с един по-малко от водача Серхио Агуеро. Борбата за "Златната обувка" през този сезон ще се решава до последния кръг, а конкуренцията никога не е била толкова ожесточена.

Междувременно бившата звезда на Ливърпул Луис Суарес проговори за проваления му трансфер в тима на Арсенал (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички