Нелепа грешка на Ван Дайк за малко да коства титлата на Ливърпул срещу предпоследния в Англия (ВИДЕО)


Нелепа грешка на Ван Дайк за малко да коства титлата на Ливърпул срещу предпоследния в Англия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2281 0

Тимът на Ливърпул спечели трудна, но много ценна победа в Англия, надигравайки отбора на Фулъм с резултат 2:1 като гост в мач от 31-ия кръг на Висшата лига. Така "червените" продължават битката за титлата на Острова, като излязоха на първото място в класирането с преднина от две точки пред Манчестър Сити, които са с мач по-малко.

Двубоят започна повече от добре за гостите, които напълно неутрализираха съперника си през първите 45 минути. Те обаче стигнаха до само едно попадение, благодарение на Садио Мане, който изигра поредния си отличен мач с червената фланелка.

През втората част Фулъм подобри играта си и логично успя да стигне до попадение. Райън Бабел се разписа във вратата на бившия си клуб, но големият "виновник" бе Върджил ван Дайк, който не се разбра с вратаря Алисон, а това доведе до грешка, от която се възползва нападателя на "котиджърс".

Все пак в края на мача Садио Мане успя да спечели дузпа за своя отбор, след като бе фаулиран в наказателното поле на Фулъм. Отговорността за изпълнението пое Джеймс Милнър, който не сгреши от бялата точка, правейки резултата 1:2.

Първо полувреме

В 11' Жоел Матип отправи отлично дълго подаване по въздух към крайния бранител на Ливърпул Анди Робъртсън, който успя да елиминира противник и да нахлуе навътре към наказателното поле на "котиджърс". Защитникът обаче предпочете да стреля, вместо да подава, което не се оказа печелившо в ситуацията.

15 минути по-късно натискът на Ливърпул даде резултат. Намиращият се в страхотна форма Садио Мане се включи по левия фланг, откъдето комбинира с Роберто Фирмино. Бразилецът навлезе дълбоко в наказателното поле, а от там върна подаване към Мане около точката за изпълнение на дузпа, а сенегалецът не сбърка - 0:1.

10 минути преди края на първата част Анди Робъртсън отново бе сериозна опасност за вратата на Фулъм. Бранителят нахлу по левия фланг, където се оказа на метри от вратаря, но отново предпочете да стреля, вместо да търси подаване, а стражът на "котиджърс" отрази удара.

До края на полувремето гостите продължиха да доминират и диктуват темпото на игра, но така и не застрашиха по-сериозно вратата на Рико. Мохамед Салах се отличи с няколко пробива, но те завършиха без успех.

Второ полувреме

Малко след подновяването на играта мърсисайдци получиха добра възможност да удвоят резултата. Адам Лалана нахлу добре в наказателното поле, където намери Джини Вайналдум. Полузащитникът отправи прострелно подаване по земя към Роберто Фирмино, а бразилецът опита атрактивен удар с пета, който обаче бе блокиран от защитник.

Няколко минути по-късно опасностите пред вратата на Фулъм отново дойдоха от левия фланг. Садио Мане и Анди Робъртсън продължиха да тормозят отбраната на "котиджърс", а крайният бранител успя да предостави отлично центриране за Джини Вайналдум, който от близко разстояние не успя да се разпише.

Постепенно се активизира и десният фланг на "червените". Трент Александър-Арнолд направи няколко чудесни включвания отдясно, където създаваше неприятности със своите центрирания. Фулъм продължи да се защитава, без особено активни действия в предни позиции.

В 64' домакините стигнаха до най-доброто си положение в мача. Продължителна атака на "котиджърс" завърши с удар от около 20 метра, който бе отклонен с глава от Митрович, за да се окаже в мрежата на Ливърпул. Голът обаче бе отменен, тъй като нападателят на Фулъм бе в положение на засада.

Няколко минути по-късно Фулъм стигна до още едно опасно положение. След бърза контраатака, подхваната от бившия футболист на Ливърпул - Райън Бабел, топката се озова в краката на Ангиса, който отправи удар. Изстрелът обаче не представляваше проблем за Алисон, който улови топката.

Малко по-късно "червените" отново се оказаха много близо до втория гол, а "главният герой" отново бе Садио Мане. След центриране от ъглов удар сенегалецът отправи удар с глава, който кацна върху горната греда.

Подобрението в играта на Фулъм след почивката даде резултат. В 74' неразбирателство в отбраната на Ливърпул между Върджил ван Дайк и вратаря Алисон доведе до грешка на холандеца, а топката бе отмъкната от Райън Бабел, който изравни резултата, без да демонстрира радост при попадението - 1:1.

Седем минути по-късно най-добрият за Ливърпул на терена - Садио Мане, спечели дузпа за "червените", след като бе фаулиран в наказателното поле. Джеймс Милнър се нае с изпълнението на дузпата, като не сгреши, макар стражът на "котиджърс" да бе много близо до топката - 1:2.

Три минути преди изтичането на редовното време Садио Мане създаде отлично голово положение за своя отбор, но "червените" не успяха да си подсигурят победата. Сенегалецът изведе Мохамед Салах очи в очи със стража на Фулъм, но ударът на египтянина бе отразен от Рико.

Преди мача

Гостите от Ливърпул влизат в кръга като втори в класирането на Висшата лига, изоставайки на една точка от лидера Манчестър Сити. "Гражданите" бяха ангажирани с турнира ФА Къп в предишния ден, което означава, че при победа мърсисайдци ще излязат на върха в подреждането.

Фулъм от своя страна е на предпоследното място в шампионата, а спасението за тях изглежда почти непостижима задача. "Котиджърс са в серия от шест поредни загуби във Висшата лига, като изостава на 12 точки от 17-ото място.

Мърсисайдци влизат с настроение в мача, след като по-рано през седмицата победиха с 3:1 тима на Байерн Мюнхен на "Алианц Арена" в мач-реванш от Шампионска лига, което им осигури и продължаване към четвъртфиналите на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички