Решението на Клоп да играе с младежите сериозно ощети Шрусбъри


Решението на Клоп да играе с младежите сериозно ощети Шрусбъри
Снимка: Getty Images/Guliver

2676 0

Тази вечер Ливърпул посреща Шрусбъри в 1/16-финал за ФА Къп. Първият мач завърши 2:2, но въпреки това мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп, както и в предишната среща, реши да не пуска в игра титулярите си, а да играе с младежкия тим. При това, "червените" няма да бъдат водени от него, а от Нийл Кричли.

Заради решението на Клоп да не играе с първия тим, Шрусбъри ще загуби сериозна сума. Поради този факт цените на билетите за мача бяха свалени до 15 паунда, а входът за деца ще бъде един паунд. Мачът няма да бъде излъчван и по телевизията, което носи нови загуби на по-скромния от двата клуба в този мач. Общо представителят на авнглийската Първа лига можеше да спечели около 600 000 паунда, а сега се очаква печалбата да е около 100-150 паунда.

"В клуб като нашия е важен всеки цент. Това е най-голямото разочарование, че сега няма да получим прилична сума, заяви по повода треньорът на Шрусбъри Сам Рикетс, цитиран от "Mirror". - Това бе възможност да изградим нещо, което обикновено ни отнема 10-15 години и тогава е истинско наследство. Тези пари можеха да подобрят положението ни".

През 2016 година Шрусбъри се срещна с Манчестър Юнайтед в пети кръг на ФА Къп. Тогава клубът успя да спечели 1 милион паунда. А каква словесна война подеха Клоп и Хосеп Гуардиола срещу ФА вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички