Младоците на Арсенал преодоляха Борнемут и класираха тима напред за ФА Къп


Младоците на Арсенал преодоляха Борнемут и класираха тима напред за ФА Къп
Снимка: Gulliver/GettyImages

1410 0

Отборът на Арсенал успя да спечели двубоя си срещу Борнемут от 4-тия кръг на ФА Къп. „Топчиите“ спечелиха сблъсъка си срещу Борнемут на „Виталити Стейдиъм“ с 2:1. Букайо Сака даде преднина на домакините в самото начало на двубоя, а до края на първата част Еди Нкетиа удвои резултата. В края на срещата Сам Съридж върна едно попадение за Борнемут, но за повече нямаше време.

В отбора на Арсенал имаше редица млади играчи, след като треньорът Микел Артета бе решил да даде почивка на някои от титулярите. Още в 5-тата минута „артилеристите“ стигнаха до попадение. Габриел Мартинели получи топка от Джо Уилък, след което залъга, че ще стреля, но подаде на Букайо Сака, който от малък ъгъл вкара топката във вратата на Травърс – 0:1! В 26-тата минута лондончани удвоиха преднината си, след като голмайсторът Сака подаде пас, а Мартинели пропусна топката за Еди Нкетиа, който не сбърка отблизо – 0:2!

През втората част домакините опитаха да натиснат в търсене на гол. Натискът им все пак даде резултат, но това бе прекалено късно в срещата. Реферът Мартин Аткинсън даде цели 8 минути добавено време, след като Шкодран Мустафи получи тежка травма. В 93-тата минута една от резервите на Еди Хау Сам Съридж върна едно попадение, след като се оказа непокрит в наказателното поле и преодоля Емилиано Мартинес. За повече обаче нямаше време.

Така Арсенал продължава напред към 5-тия кръг на ФА Къп. Тегленият вчера жребий отреди, че „артилеристите“ ще бъдат гости на Портсмут на „Фратън парк“. Двубоят ще се играе в началото на май.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички