Децата на Ливърпул извоюваха мъжка победа, за да осигурят мач с Челси във ФА Къп


Децата на Ливърпул извоюваха мъжка победа, за да осигурят мач с Челси във ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

28294 0

Отборът на Ливърпул успя да победи Шрусбъри Таун с минималното 1:0 в мач-преиграване от четвъртия кръг на ФА Къп. Единственото попадение на "Анфийлд" падна в 75-ата минута, когато играчът на гостите Ро-Шон Уилямс си отбеляза автогол. 

Мърсисайдци излязоха с изцяло юношески състав, водени от треньора на на младежите до 23 г. Нийл Кричли. "Червените" счупиха клубния си рекорд за най-млад състав, като средната възраст на титулярния състав бе 19 години и 102 дни - с 80 дни по-млад от състава срещу Астън Вила за Карабао Къп през декември м.г. Къртис Джоунс пък се превърна в най-младия футболист на Ливърпул, който слага капитанската лента.

Ливърпул бе по-добрият отбор на терена и заслужено си осигури място в следващата фаза на турнира. В петия кръг на ФА Къп "червените" ще се изправят срещу лондонския гранд Челси.

Първо полувреме

Двубоят започна с 15-минутно закъснение. В първите минути Сеп ван ден Берг обра овациите по трибуните, след като направи ключова намеса в отбрана, за да предотврати опасност пред вратата на домакините.

Малко по-късно медицинска помощ получи капитанът на Шрусбъри Дейвид Едуардс, който напусна игра поради контузия и в първия мач между двата отбора. В първите 20 минути от срещата "червените" имат смазващо предимство по отношение на владението на топката.

Педро Чиривея продължава да прави добро впечатление с изявите си, като предотврати опасна атака на Шрусбъри. Гостите изглеждат твърде респектирани от своя именит съперник, въпреки че Ливърпул играе с изцяло младежки състав.

Къртис Джоунс, който се превърна в най-младия капитан на Ливърпул (едва на 19 години), често разменя местата си на фланга с Харви Елиът. Двамата са ангажирани със задачата да създават главоболия на крайните бранители на Шрусбъри.

В 36-ата минута Неко Уилямс за домакините опита да отбележи гол от малък ъгъл, но ударът му премина малко встрани от целта. Малко по-късно футболистът на Ливърпул получи жълт картон заради нарушение срещу противников футболист.

Второ полувреме

През втората част играчите на Ливърпул продължиха да търсят празните пространства в отбраната на Шрусбъри, но така и не се стигаше до опасни ситуации пред вратата на О'Лиъри. Къртис Джоунс и Неко Уилямс отново опитаха удари към противниковата врата, но без резултат.

В 59-ата минута Шон Уали от отбора на Шрусбъри успя да прокара топката зад гърба на стража Калъхър, за да прати гостуващите фенове в екстаз. Тяхната радост обаче бързо се изпари, след като ВАР установи, че е имало засада при гола.

В средата на второто полувреме в игра за гостите се появи Даниел Удо, който само минута по-късно пропусна великолепна възможност за гол. Той се оказа непокрит в наказателното поле, засичайки центриране от границата на пеналтерията, но ударът му профуча на сантиметри от страничния стълб.

В 75-ата минута Ливърпул най-после успя да излезе напред в резултата. Ро-Шон Уилямс от отбора на Шрусбъри си отбеляза автогол, който зарадва домакинските привърженици - 1:0. В края на мача възможностите за гол пред двата отбора е 13:3 в полза на домакините.

Преди срещата:

Първият двубой между Ливърпул и Шрусбъри завърши при резултат 2:2, след като "червените" имаха преднина от два гола, но допуснаха да бъдат обърнати от своя съперник. В онзи мач Клоп заложи предимно на резерви, а в края опита да "спаси" мача с включването на Фирмино и Салах, но и те не спомогнаха за победа.

За преиграването Юрген Клоп категорично заяви, че той и неговите футболисти няма да участват, тъй като ще си дадат почивка. Вместо това ще се повтори "сценарият" от мача с Астън Вила за Купата на Лигата, където играха предимно младежи от юношеските формации на "червените", а отборът ще бъде воден от треньора на младежите до 23 г. Нийл Кричли.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Келъхър, Уилямс, Хувър, Ван ден Берг, Люис, Чиривея, Кларксън, Кейн, Елиът, Джоунс, Милър

Шрусбъри: О'Лиъри, Пиер, Голдбърн, Едуарс, Уилямс, Уали, Уанг, Лов, Гос, Ебанкс-Лендъл, Лаурънт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички