Ранен гол реши проблемите на Челси в тежко гостуване


Ранен гол реши проблемите на Челси в тежко гостуване
Снимка: Guliver/GettyImages

1176 0

Новакът Хъдъсфийлд, който измъкна точка от Манчестър Юнайтед и затрудни сериозно Манчестър Сити у дома, не успя да повтори представянето си и срещу Челси. Шампионите стигнаха до комфортен успех с 1:3 срещу скромния тим, който е в топ 10 на най-добрите домакини през сезона.

Изключително важен се оказа първият гол. Челси не намираше път към вратата, но след слабо подаване на вратаря на Хъдърсфийлд лондончани организираха бързо нападение. В него Азар отлично чукна пред двама защитници топката за Вилиан, а той веднага изведе Бакайоко - удар и 0:1.

В края на полувремето защитата на Хъдърсфийлд буквално заспа, след като първо Алонсо беше оставен непокрит по лявото крило, което му позволи да центрира отлично в пеналтерията. Там пък Вилиан изненадващо беше в отлична позиция и с глава вкара за 0:2.

В 50' всичко в мача беше решено. Алонсо отново внесе смут в наказателното поле с центриране. Точно преди защитник да изчисти топката Вилиан успя да я чукне за Педро, който застанал фронтално срещу вратата нанесе тежък удар - 0:3.

След като Челси сериозно намали темпото в последните 30 минути, в добавеното време все пак Хъдърсфийлд вкара почетен гол, дело на Депотре с глава - 1:3.

Шампионите се върнаха на пътя на победата, след като през уикенда загубиха с 1:0 от Уест Хям. Първото място обаче остава далеч, тъй като възпитаниците на Антонио Конте са на 11 точки от Манчестър Сити, а освен това са и с мач повече. Със същия актив като Челси е и Манчестър Юнайтед, който също е с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички