Приоритетът за Арсенал е топ 4, а не Лига Европа


Приоритетът за Арсенал е топ 4, а не Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1287 0

Мениджърът на Арсенал Унай Емери заяви, че приоритетът на "артилеристите" до края на сезона и финиширане в топ 4 на Висшата лига, а не триумф в Лига Европа.

Вчера лондончани победиха Валенсия с 3:1 в първия полуфинален мач между двата тима и изглеждат близо до финала на турнира. Въпреки това, Емери твърди, че основната концентрация на тима остава в първенството.

"Посланието ми към отбора и феновете не се е променило - основният приоритет остава Висшата лига. Ако спечелим мача си с Брайтън, тогава ще играем с Бърнли в последния кръг със знанието, че имаме шансове за топ 4. Лига Европа е вторият ни приоритет. Трябва да изиграем реванша във Валенсия, който ще бъде тежък. За нас Висшата лига е турнирът, в който искаме да постигнем нещо значимо този сезон", коментира испанският специалист.

"Във Висшата лига всеки мач е труден. Всеки един отбор има много добри играчи и мотивацията да се бори във всеки мач. Отбори като нас, Тотнъм и Челси играят много мачове в Европа и трябва да се борят на всеки три дена. Не е лесно да се представяш на топ ниво във всеки мач", допълни Емери.

Междувременно Петър Чех разкри как иска да приключи футболната си кариера (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички