Преминаването на Азар в Реал Мадрид може да предизвика верига от трансфери в цяла Европа


Преминаването на Азар в Реал Мадрид може да предизвика верига от трансфери в цяла Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

3502 0

Звездата на Челси Еден Азар призна по-рано днес, че вече е взел решение за своето бъдеще. В последната половин година белгиецът упорито е спряган за трансфер в Реал Мадрид, като и самият играч не крие желанието, че иска да премине на "Сантяго Бернабеу". Азар отказа няколко предложения от лондончани за нов договор и засега знаците подсказват, че ще продължи кариерата си на друго място. Най-вероятно в мечтания Реал.

Подобна сделка обаче би предизвикала невероятна верига от други трансфери, пресметнаха вече на Острова. Има редица клубове, които биха се възползвали от подобна мега сделка. Пристигането на Азар на "Бернабеу" може да сложи край на престоя на Иско, чието бъдеще и към този момент не е много ясно, тъй като не играе редовно. Той може да бъде изпратен в Челси като част от сделка - пари плюс играч. Също така Матео Ковачич, който в момента е под наем в лондончани може да остане за постоянно в тима.

Това от друга страна би могло да убеди Челси да се раздели с младия Хъдсън-Одой, който отказва да преподпише, а до края на договора му остават 18 месеца. Освен това от Байерн Мюнхен са готови с поредна оферта на стойност 45 млн. паунда за него и са изключително постоянни в интереса си към него. Ако това се случи, то Хамес Родригес едва ли ще остане при баварците. Според медиите в страната сериозен интерес към него има от Ювентус. Дори бившият му съотборник в Реал Мадрид и голямата звезда на "бианконерите" Кристиано Роналдо вече е разговарял лично с него, тъй като тимът си търси новия номер 10

Според The Sun от Мадрид ще опитат да се подсилят и с Пауло Дибала. От Юве биха се разделили с него, като виждат в Хамес добър заместник. Дибала в Мадрид обаче би причинил доста проблеми за Гарет Бейл, чието бъдеще постоянно е под въпрос. Като голям фаворит за него винаги се е считал Манчестър Юнайтед. От Реал обаче не биха оставили така подобен трансфер и веднага биха опитали да привлекат Маркъс Рашфорд, като според The Sun, сумата, която "белия балет" е готова да даде за него е до 100 млн. паунда. Дали ще се случи подобна въртележка от трансфери и дали в Англия ще познаят - ще трябва да почакаме до лятото, за да разберем...

А защо президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е изключително ядосан на последния трансфер на Барселона - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички