След слабия дебют: Игуаин с два гола, а Челси засили Хъдърсфийлд в Чемпиъншип


След слабия дебют: Игуаин с два гола, а Челси засили Хъдърсфийлд в Чемпиъншип
Снимка: Guliver/GettyImages

1297 0

Челси се развилня на "Стамфорд Бридж" след тежкото поражение с 0:4 от Борнемут през седмицата. Лондончани си изкараха яда върху последния в класирането Хъдърсфийлд, печелейки с 5:0 у дома в първия мач на Гонсало Игуаин пред феновете на отбора.

След слабия дебют през седмицата аржентинският ас откри резултата в 16', възползвайки се от отлично подаване на Н'Голо Канте. До 66' Еден Азар пък се разписа на два пъти, като единият път беше от дузпа. Благодарение на първото си попадение в мача, белгийският ас вече е въвлечен в 200 гола (гол или асистенция) във всички мачове, които е играл в елитния футбол (Лига 1 и Висшата лига). 129 от тях са с екипа на Челси.

Игуаин вкара втория си гол в мача след страхотен удар от 20 метра, като и рикошет в ръката на съперников футболист помогна топката да прехвърли вратаря. Крайното 5:0 пък беше реализирано от Давид Луис, който се разписа след центриране от корнер.

Победата сложи край на серията от 2 поражения в английската Висша лига на Челси, както и поредицата от 3 срещи с допуснат гол. Еден Азар пък постигна нов рекорд, след като надигра противников футболист 12 пъти в мача, което е рекорд за този сезон в елита на английския футбол. Трябва да се отбележи и факта, че белгийската сензация е първият футболист с над 10 гола и над 10 асистенции през този сезон в шампионата (12 гола, 10 завършващи подавания).

Челси отново влезе в топ 4 с актив от 50 точки, като изпревари Арсенал (47). "Артилеристите" имат тежка задача в неделя, като се изправят срещу Манчестър Сити. Хъдърсфийлд пък е последен в класирането с едва 11 точки в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички