По един гол в края на всяко полувреме носи втора поредна победа на Манчестър Сити и първото място (ВИДЕО)


По един гол в края на всяко полувреме носи втора поредна победа на Манчестър Сити и първото място (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4008 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити спечели гостуването си на Евертън в мач от 26-я кръг на английската Висша лига с 2:0. По този начин "гражданите" излезнаха на първо място в класирането, като имат равен брой точки с Ливърпул - по 62, но "червените" са с мач по-малко.

Играчите на Хосеп Гуардиола вкараха по едно попадение в продълженията на двете полувремена. Аймерик Лапорт откри след центриране и добре премерен удар с глава, а в края на 7-минутното продължение на втората част Габриел Жезус бе точен за гостите.

Още в първата минута Евертън създаде голова ситуация. Калвърт-Люин напредна по десния фланг и пусна пас към наказателното поле, но там Бернард фаулира Фернандиньо и атаката на домакините бе спряна.

След 3' игра и Манчестър Сити получи своя първи шанс, като при изпълнение на корнер топката не бе изчистена добре и Лерой Сане опита удар от дъгата на наказателното поле, който обаче профуча на сантиметри от страничната греда.

Като по чудо резултатът не бе открит в 20'. Лерой Сане получи в ляво от наказателното поле и пусна пас към Давид Силва. Капитанът на гостите пък веднага пусна пас по земя към малкото наказателно поле, а там Илкай Гюндоган засече, но топката се спря в гредата.

В добавеното време на първата част Манчестър Сити поведе в резултата. "Карамелите" играеха стабилно от началото на срещата, но едно заучено положение ги лиши от равенствот на почивката. При изпълнение на пряк свободен удар от гостите, Давиид Силва прати топката в наказателното поле, където Лапорт засечеч с глава - 0:1.

В началото на втората част играчите на Марко Силва бяха по-дейните на терена и на два пъти имаха шанс да изравнят. Първо Курт Зума не успя да засече центриране от свободен удар, а малко по-късно Идриса Гей нанесе плътен удар от далечно разстояние, който обаче попадна в ръцете на Едерсон.

В 69' момчетата на Хосеп Гуардиола бяха близко до втори гол, след като защитник на домакините изчисти в тялото на появилия се като резерва Рахийм Стърлинг и кълбото попадна в Давид Силва. Капитанът нанесе удар, който бе блокиран, а веднага след това и Стърлинг нанесе удар, който обаче не попадна в целта.

По подобие на първата част, когато се разписаха в добавеното време, и във втората част шампионите намериха пътя към противниковата врата. Появилите се като резерви Кевин де Бройне и Габриел Жезус комбинираха и нападателят се озова на стрелкова позиция. Джордан Пикфорд блокира удара му, но при добавката Жезус бе безгрешен и донесе победата на своя тим.

Преди мача

При победа днес "гражданите" може да се изравнят по точки с лидера Ливърпул, макар и с мач повече. Това със сигурност ще постави мърсисайдци под още по-голямо напрежение. "Карамелите" ще търсят реванш пред феновете си за някои лоши резултати, а и през 2017-а сразиха съперника с 4:0, но това е единственият им успех над Сити в последните 11 мача.

В двата лгера нямат сериозно кадрови проблеми. Сити има 3 загуби в последните си 5 визити, но сега залогът е голям и със сигурност ще искат да стопят още разликата с Ливърпул за шампионската титла.

СЪСТАВИ:

Евертън: Пикфорд, Дин, Зума, Кийн, Кени, Дейвис, Гей, Андре Гомес, Бернард, Уолкът, Калвърт-Люин

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Стоунс, Отаменди, Лапорт, Фернандиньо, Гюндоган, Давид Силва, Бернардо Силва, Сане, Агуеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички