След успеха над Арсенал: Манчестър Сити отново записа името си в историята на Висшата лига


След успеха над Арсенал: Манчестър Сити отново записа името си в историята на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

996 0

Отборът на Манчестър Сити продължава битката за титлата във Висшата лига. По своя път към защитата на трофея си от миналогодишната кампания, "гражданите" успяха да запишат пореден исторически рекорд в най-високото ниво на английския футбол.

"Небесносините" се превърнаха в първия елитен отбор на Острова, който успява да отбележи гол в първата минута на двубоя в два поредни шампионатни мача. Това стана факт след загубата на тима от Нюкасъл на 29 януари и триумфа над Арсенал през уикенда.

В първия двубой шампионът на Англия допусна поражение от "свраките" с резултат 2:1, но успяха да поведат в резултата още в първите секунди на мача, благодарение на Серхио Агуеро. Именно аржентинецът записа името на отбора си в историята, след като в последвалия мач срещу Арсенал отново се разписа в първата минута от мача.

Кун Агуеро постепенно се завръща в познатата си форма, като понастоящем заема трето място при голмайсторите в първенството с 14 попадения. Пред него се намират единствено Мохамед Салах (16) и Пиер-Емерик Аубамеянг (15). Аржентинецът вкара хеттрик срещу Арсенал, с което се изравни по голове с нападателя на Тотнъм Хари Кейн.

Междувременно може да видите друга любопитна статистика с участието на Пеп Гуардиола и Унай Емери, която няма да се хареса на "червените" привърженици. Повече подробности вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички