От страх Юнайтед плаща над 10 пъти по-висока сума за недоказан нападател


От страх Юнайтед плаща над 10 пъти по-висока сума за недоказан нападател
Снимка: Getty Images/Guliver

2426 0

Манчестър Юнайтед взриви трансферния пазар, след като по-рано днес Монако прие офертата на стойност 36 милиона паунда (50 милиона евро) за Антони Марсиал. Младият френски национал се превръща в най-скъпия играч в историята под 21-годишна възраст, побеждавайки рекорда на Уейн Рууни от преди 11 години. Тогава отново замесеният отбор беше 20-кратният английски шампион. 

Само тази сума е около 6.4 пъти по-висока от цената, която поставя популярният "transfermarkt.de" на френския национал. А във Франция са категорични, че тази сума е много по-висока. 

Според източници на "L'equipe" и "Parisen", в договора между двата клуба са заложени още 20 милиона паунда в различни бонуси, което ще доведе крайната сума до 56 милиона паунда. 

Това вече е 10 пъти по-висока от реалната цена, на която е оценен Марсиал. Освен това играчът има едва един полусезон като титуляр, като през миналия полусезон вкара 9 гола в Лига 1 с екипа на Монако, измествайки с края на кампанията българския нападател Димитър Бербатов. 

Безспорно талантливият нападател има светло бъдеще във футбола, но едва на 19-годишна възраст очакванията към него ще са много високи. Освен това "червените дяволи" нямат реална алтернатива на Уейн Рууни и Марсиал, като двамата ще трябва да изнесат цялата тежест в нападение през тежкия сезон, който се очертава пред "червените дяволи". 

На "Олд Трафорд" обаче нямат друг вариант освен да платят колосалната сума, тъй като трансферният пазар в останалите първенства затваря, а Луис Ван Гаал настояваше да бъде купен нападател на всяка цена. 

Самият Марсиал струваше на Монако едва 3.6 милиона паунда преди две лета. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички