Още едно име се спряга за бъдещ мениджър на Евертън


Още едно име се спряга за бъдещ мениджър на Евертън
Снимка: Guliver/GettyImages

1284 0

По-рано днес ви съобщихме, че от отбора на Евертън са се свързали с бившия наставник на Арсенал Унай Емери във връзка с треньорския пост в клуба. „Карамелите“ са без наставник от средата на миналата седмица, когато Марко Силва бе уволнен заради слаби резултати, кулминирали със загуба 2:5 в Мърсисайдското дерби срещу Ливърпул.

В съботния мач срещу Челси отборът бе воден от клубната легенда Дънкан Фъргюсън, който записа успех с 3:1 срещу лондончани. Фъргюсън обаче надали ще получи постоянния треньорски пост в клуба, като собствениците вече са набелязали няколко кандидати. Един от тях е настоящият наставник на Монако Леонардо Жардим. Португалецът е начело на „монегаските“ от 2014-та година насам, като успя да изведе тима до титлата в Лига 1 през 2017-та година, както и до полуфинал в Шампионската лига. През миналата есен Жардим бе уволнен от Монако заради слаби резултати, но впоследствие бе върнат в тима в началото на годината и успя да спаси „монегаските“ от изпадане.

Ако Жардим бъде назначен, той ще продължи португалската линия в Евертън, след като предният наставник Марко Силва също беше португалец. А ето кой още е сред кандидатите за треньор на „карамелите“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички