Фъргюсън: Кой не би искал да бъде мениджър на Евертън?


Фъргюсън: Кой не би искал да бъде мениджър на Евертън?
Снимка: Getty Images/Guliver

2772 0

Временният наставник на Евертън Дънкан Фъргюсън очаква клубът да назначи топ мениджър за заместник на уволнения Марко Силва, въпреки че 47-годишният бивш играч на „карамелите“ заяви, че за него е било сбъдната мечта да застане начело на тима.

Евертън уволни Силва в четвъртък, след като се озова в зоната на изпадащите. Отборът загуби в девет от последните си 15 срещи и избраният за временен треньор Фъргюсън ще изведе състава в домакинството на Челси тази събота. Според британските медии, бившият мениджър на мърсисайдци Дейвид Мойс и наставникът на Шанхай СИПГ Витор Перейра са сред водещите кандидати за вакантния пост на „Гудисън Парк“.

„Мисля, че клубът ще намери топ мениджър. Разбира се, че за мен е сбъдната мечта да бъда мениджър на Евертън, но аз съм просто треньор в клуба. Реалист съм и не мисля за мениджърския пост. Лоялен съм и ще се радвам, ако остана да работя с новия мениджър. Това е фантастичен клуб, кой не би искал да бъде мениджър на Евъртън? Аз съм концентриран върху това, което ни предстои утре“, започна той.

Попаденията на Фъргюсън го превърнаха в любимец на феновете, след като се присъедини към клуба през 1994 и се завърна през 2000 след кратък престой в Нюкасъл. Шотландецът заяви, че се надява да вдъхнови сегашният отбор да играе с чест, независимо от позицията в таблицата.

„Ще бъде невероятно горд момент за мен да изведа, макар и като временен мениджър, тима утре. Нервен съм, развълнуван, емоционален. Всички знаят какво означава клубът за мен. Задачата е трудна, защото не разполагаме с голям период от време за реакция. Но ние ще вдигнем на крака играчите и ще повдигнем духа им за следващите трудни мачове“, завърши той.

Междувременно стана ясно, че един от топ мениджърите е отказал на Евертън (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички