Евертън възкръсна при Фъргюсън, грешки в защита закопаха Челси


Евертън възкръсна при Фъргюсън, грешки в защита закопаха Челси
Снимка: Gulliver/GettyImages

1332 0

Отборът на Евертън записа много важна победа, надделявайки срещу Челси с 3:1. Ричарлисон откри резултата в началото на първата част, а в началните минути на второто полувреме Доминик Калвърт-Люин покачи на 2:0. Матео Ковачич върна един гол за Челси малко след това, но неразбирателство между Кепа и Курт Зума доведе до трето попадение за Евертън и второ за Калвърт-Люин в мача. „Карамелите“ изиграха първия си мач след уволнението на Марко Силва. Временният наставник Дънкан Фъргюсън бе направил две промени в състава на Евертън, като Йери Мина бе седнал на пейката, след като Евертън се върнаха към схема с четирима защитници, а Том Дейвис бе отстъпил мястото си на Морган Шнайдерлин. Мениджърът на Челси Франк Лампард бе заложил на същите 11, които победиха Астън Вила в сряда.

Началото бе ударно за домакините, които откриха резултата още в 5-тата минута на срещата. Джибрил Сидибе цинтрира топката и оставеният непокрит Ричарлисон я забоде в мрежата с глава – 1:0! Tова бе 19-ти гол на бразилеца с екипа на Евертън от началото на миналия сезон. След гола Челси се активизира и опита да изравни резултата, като Тами Ейбрахам имаше две страхотни възможности да реализира, но несполучи. В средата на първото полувреме действията почти изцяло се пренесоха пред вратата на Евертън. Мейсън Маунт и Кристиан Пулишич бяха основните действащи лица, като и двамата опитаха да намерят Ейбрахам с извеждащи пасове и центрирания, но до гол така и не се стигна. В крайна сметка двата тима се прибраха на почивка при резултат 1:0 в полза на Евертън.

В началото на второто полувреме проблемите за Челси се увеличиха. В 49-тата минута колективна грешка в отбраната на лондончани подари топката на Доминик Калвърт-Люин, който отбеляза за 2:0! Само 2 минути по-късно обаче гостите върнаха едно попадение. Сезар Аспиликуета нахлу отляво, след което подаде топката в наказателното поле на Евертън, тя бе изчистена от бранител на „карамелите“, който обаче я сложи на крака на Матео Ковачич. Хърватинът стреля отдалеч и бе безпощаден – 2:1! Това бе втори гол на Ковачич в последните 4 срещи, като той нямаше нито един гол за Челси в предните година и половина, откакто е част от клуба. Челси понатисна в търсене на изравнително попадение, като най-чистите положения се откриха пред Мейсън Маунт и Сезар Аспиликуета. В крайна сметка обаче всички приключи в 84-тата минута, когато защитата на Челси допусна нова непростима грешка. Вратарят Кепа Арисабалага и Курт Зума допуснаха колективна грешка, а от това се възползваха първо Том Дейвис, а впоследствие и Доминик Калвърт-Люин, който реализира второ попадение в срещата – 3:1!

Победата за Евертън означава, че отборът напуска зоната на изпадащите. „Карамелите“ се изкачват на 14-тото място и събират актив от 17 точки. Челси записва 3-та загуба в последните си 4 срещи. Лондончани остават на 4-тата позиция с 29 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички