Официално: Челси взе звезда на Аякс


Официално: Челси взе звезда на Аякс
Снимка: Getty Images/Guliver

1384 0

Отборът на Челси осъществи първи трансфер от около една година насам. Лондончани официално привлякоха в редиците си крилото на Аякс Хаким Зиеш. От „Стамфорд Бридж“ ще платят 40 милиона евро за услугите на мароканския халф, като сумата може да нарасне до 44 милиона под формата на бонуси.

Още във вчерашния ден се заговори за потенциалната сделка, но днес стана ясно, че от Аякс са одобрили трансфера. 26-годишният футболист ще се присъедини към новия си клуб на 1-ви юли 2020-та година. Хаким Зиеш е национал на Мароко, но е роден в Холандия и прекарва целия си живот там. Той стартира футболната си кариера през 2012-та година в тима на Хееренвеен. След две години в клуба, преминава в Твенте, където впечатлява сериозно с изявите си и е купен от Аякс през 2016-та година.

През изминалата кампания Зиеш направи много силна кампания в Шампионската лига, като отбеляза 5 гола в турнира. През настоящия сезон мароканецът има 6 гола и 13 асистенции в 18 мача за холандския гранд в Ередивизи. А ето кой съотборник на Зиеш може да го последва на "Стамфорд бридж".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички