Обявиха фаворита за нов капитан на Арсенал


Обявиха фаворита за нов капитан на Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

3135 0

Полузащитникът Гранит Джака е основен претендент да стане новият капитан на Арсенал, съобщава "The Telegraph". Определянето на нов такъв става наложително, предвид факта, че Лоран Косчелни настоява за трансфер. Преди една година мениджърът на "топчиите" Унай Емери определи т.нар. "капитанска група". В нея попаднаха следните играчи: Петър Чех, Арън Рамзи, Косчелни, Гранит Джака и Месут Йозил. Първите двама обаче вече не са част от клуба.

Както е известно, Чех завърши кариерата си на футболист, а Рамзи премина в Ювентус. На изхода е и Косчелни, който дори отказа да пътува с тима на предсезонното турне в Америка. Така в групата останаха само Джака и Йозил.

Според източника на информацията, най-големи шансове да сложи капитанската лента има Джака. 26-годишният швейцарец беше капитан и в бившия си отбор - Борусия (Мьонхенгладбах), както и в националния си отбор. В съблекалнята Джака има репутацията на лидер и това ще повлияе на Емери при избора. А какъв любопитен съвет даде на Арсенал шеф в Аякс вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички