Нови разкрития около смъртта на Емилиано Сала: Футболистът е починал още във въздуха

Високи нива на въглероден оксид са били намерени в кръвта на аржентинския играч Емилиано Сала, съобщиха разследващи, като според информациите и пилотът на самолета е бил изложен на газа.

28-годишният Сала пътуваше от своя предишен клуб Нант в западна Франция до Уелс, за да се присъедини към Кардиф, когато самолетът „Пайпър Малибу“ изчезна над английския канал през януари. Тялото му бе намерено, когато откриха останките от самолета две седмици по-късно.

Разпънат между парите и морала: Емилиано Сала

Преди малко повече от две седмици футболният свят бе разтърсен от поредния трагичен инцидент. Аржентинецът Емилиано Сала изчезна при самолетна ка...

В специален бюлетин от Разследващото звено на военновъздушните британски сили се казва, че токсикологичните тестове на кръвта са показали, че Сала е имал ниво на насищане от 58% от карбоксихемоглобин – смес от въглероден оксид и хемоглобин. Излагането на въглероден окис може да доведе до увреждане на мозъка, сърцето и нервната система ниво над 50% на карбоксихемоглобин се счита за потенциално фатално, предизвиквайки пристъп, безсъзнание или сърдечен удар.

„В този тип самолет, кокпитът не е разделен от кабината и се счита за вероятно, че пилотът – Дейвид Иботсън, също е бил изложен на въглероден оксид. Ясно е, че симптомите, които предизвиква излагането на въглероден оксид могат да намалят или не позволят на пилота да управлява самолета при това високо ниво“, се казва в доклада.

Семейството на Сала сподели, че е нужно подробен анализ на останалите от самолета, за да се разбере как газът е проникнал в кабината. „Тези опасно високи нива на въглероден оксид, открити в тялото на Емилиано, повдига много въпроси за семейството. Как точно се е стигнало до неговата смърт ще се разбере окончателно в скоро време. Бъдещата безопасност във въздуха зависи от познанията за този трагичен инцидент“, завършиха в доклада. Разследващото звено на военновъздушните британски сили сподели, че ще продължи с разследванията си и че съвсем скоро ще публикува окончателен доклад по случая.

Във връзка със смъртта на Емилиано Сала бе арестуван 64-годишен мъж (подробности четете тук).

Още по темата

Please select answer!