Емилиано Сала не искал трансфер в Кардиф: Нант ме пробута там


Емилиано Сала не искал трансфер в Кардиф: Нант ме пробута там
Снимка: Instagram

8868 0

Емилиано Сала разкрил в аудио съобщение в WhatsApp до приятел, че не искал да премине в Кардиф преди злощастната си смърт. Аржентинецът почина през януари, когато частният самолет, който го превозваше до Уелс, се разби в Ла Манша – 24 часа, след като той осъществи 15 милионният си трансфер трансфер от Нант в Кардиф.

Все още продължава разследване по случая, но документален филм на "L’Equipe" по френската телевизия разкри разговор между нападателя и негов приятел на 6 януари, в който той разкритикува собственика на Нант Валдемар Кита и отбелязва, че няма особено желание да премине в Кардиф.

"Миналата нощ изпратих съобщение до Меиса (Н‘Диайе, агентът на Сала), и той ми се обади няколко часа по-късно, започва Сала. - Ние разговаряхме и той ми каза, че миналата нощ Франк Кита (синът на собственика Валдемар) му е изпратил съобщение, за да разговарят, затова той се е обадил. Те говорили. И, искали да ме продадат. И ето я офертата от Кардиф. От тяхна страна, те са преговаряли, за да вземат много пари от трансфера. Така че със сигурност искат да напусна. Вярно е, че контрактът е добър, но от чисто футболна гледна точка не е интригуващо за мен. Така че… ето, те искат по всякакъв начин да ме пробутат там. Аз не се страхувам да отида там, защото съм се борил достатъчно по време на кариерата си, така че това не ме притеснява“.

"Но, от друга страна, си казвам, че Меиса трябва да намери по-добър вариант за мен между този момент и края на сезона. Меиса каза "не“ на Кардиф, защото не иска да отида там. Той смята, че по отношение на футбола, по отношение на това къде се намираме в момента, сме в силна позиция при всички положения, по отношение на договора и всичко останало. Но аз не се интересувам от това и не искам да ходя там. Не ме интересува в колко силна позиция съм. Вярно е, че бих искал да намеря нещо интригуващо както по отношение на договор, така и от футболна гледна точка, но понякога не може да имаш и двете“, продължава той.

"От друга страна, не искам да разговарям с Кита, защото не искам да се ядосвам. Той е човек, който ме отвращава, когато се изправя лице в лице с него. Той днес иска да ме продаде на Кардиф, защото е направил супер преговори и ще си получи парите, нали? Той иска да отида там, дори не ме попита какво искам аз като играч. Всичко, което го интересува, са парите. Така че, днес сме в подобна ситуация – пълна бъркотия. Така че, ето… не знам. Не знам какво да направя, защото трябва всеки ден да се изправям лице в лице с този човек… но никой не поглежда към мен и не знае през какво преминавам аз самият всекидневно. Така че е много, много трудно, защото смятам, че едва ли има много хора, които биха могли да се поставят в моето положение“, завършва в съобщението си тогава Сала. А каква окончателно се оказа причината за неговата смърт вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички