Не позволиха на шведски фен да смени името си на "Тотнъм"


Не позволиха на шведски фен да смени името си на "Тотнъм"
Снимка: Getty Images/Guliver

1206 0

39-годишен швед изрази голямото си разочарование, след като не му бе позволено да смени първото си име на "Тотнъм", съобщава The Guardian. Дейвид Линд от Кумла е голям фен на "шпорите" и след достигането на лондончани до финала в Шампионска лига миналия сезон е искал да носи името на любимия си клуб. Това обаче не му е било разрешено от съответната институция в Швеция, която отговаря за имената.

"Това е много тъжно. Излиза, че в Швеция можем да носиш всякакво име, но не и Тотнъм. Тук има много хора със странни имена, има дори един човек, който се казва Потато (б.а. картоф). Може би някой в службата за имена е фен на Арсенал", коментира Лунд пред местните медии.

От въпросната служба отговориха, че през 2017-та година са били прието по-стриктни правила относно това какви имена могат да носят гражданите на Швеция. "Предишният закон от 1982-ра година позволяваше на шведите да носят почти всякакви имена и има около 60 души, които се казват "Бахен" (б.а. съкратеното название на местния гранд Хамарби). Когато получим молба за смяна на име, за което не сме сигурни, се консултираме с друга институция, която реши, че "Тотнъм" няма нужната конструкция, подходяща за шведско име", казват от службата. Линд обаче не се отказва от желанието си и смята да обжалва решението.

Междувременно стана ясно, че Рома преговаря за звезда на "шпорите". Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички