Настъпи часът за голямото дерби на Острова: Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед


Настъпи часът за голямото дерби на Острова: Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2421 0

Неделният ден от програмата на Висшата лига ни е подготвил най-свирепото дерби на Острова - Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед. Тази вечер от 18:30 часа мърсисайдци посрещат на "Анфийлд" вечния враг от град Манчестър в двубой от 23-тия кръг на Премиър лийг.

Големият сблъсък заварва "червените" от Ливърпул и Манчестър в коренно различни позиции в първенството. И докато хората на Юрген Клоп "летят" към дълго чакания 19-ти трофей от Висшата лига, то момчетата на Оле Гунар Солскяер продължават да изпитват трудности в преследването на отборите от топ 4.

Преди началото на кръга Ливърпул е на първо място с актив от 61 точки и ще търси 13-та поредна победа, с която да се възползва и от новата грешка на прекия им конкурент Манчестър Сити, за да увеличи преднината си на върха. "Червените" имат 20 победи от началото на сезона и само едно равенство, което дойде тъкмо срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

Що се отнася до "дяволите", отборът понастоящем заема пето място с 34 пункта и ще се опита да се доближи до четвъртия Челси, който регистрира неприятна загуба от Нюкасъл. Разликата до топ 4 е само пет точки, а точка на "Анфийлд" би била крачка напред в преследването на целта.

Юрген Клоп може да бъде доволен от новините около неговия състав преди двубоя, след като стана ясно, че Жоел Матип и Фабиньо вече са възстановени от контузия и могат да се появят в игра за отбора. Защитникът на "червените" получи контузия в мача с Юнайтед през първата половина на сезона, докато дефанзивният халф не е играл от ноември, когато нарани глезена си.

Деян Ловрен също е възстановен от травма, но все още не е напълно готов за игра и едва ли ще попадне в състава на Клоп. Наби Кейта, Натаниел Клайн и Джеймс Милнър продължават да лекуват контузии. Такуми Минамино пък очаква своя дебют във Висшата лига, след като вече дебютира с червената фланелка срещу Евертън за ФА Къп.

В лазарета на Манчестър Юнайтед пък остават Маркос Рохо, Аксел Туанзебе, Пол Погба, Скот Мактоминей и Люк Шоу. Ерик Баи и Тимъти Фосу-Менса остават под въпрос за срещата, а най-голямата въпросителна е около голмайстора на "червените" Маркъс Рашфорд.

Нападателят напусна принудително срещата с Улвърхемптън от ФА Къп, а Солскяер предупреди, че той може и да не е възстановен за дербито с Ливърпул. От британското издание "Дейли Мирър" твърдят, че Рашфорд все пак е успял да се възстанови и ще играе още от първата минута на "Анфийлд", което предвещава проблеми за отбраната на Ливърпул.

Домакините са на прага на нов рекорд, ако успеят да реализират гол в неделя. За пръв път в своята история мърсисайдци ще са реализирали гол във всеки един от първите си 22 мача. Тимът е в серия от 30 мача в Премиър Лийг, в които успява да вкара поне един гол.

Евентуална победа над "дяволите" ще бъде под номер 150 за Юрген Клоп начело на клуба в 244 мача. Това ще бъде и 13-та поредна победа за "червените", което е втората най-дълга серия за клуба след 17-те поредни победи през миналата година, които бяха прекъснати именно от Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

Междувременно голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах обясни защо "дяволите" единствени са откраднали точки на мърсисайдци (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички