Кристъл Палас открадна точка от Манчестър Сити в луд мач на "Етихад"


Кристъл Палас открадна точка от Манчестър Сити в луд мач на "Етихад"
Снимка: Gulliver/GettyImages

5872 0

Отборите на Манчестър Сити и Кристъл Палас завършиха наравно в двубой от 23-тия кръг на Висшата лига. Двубоят на "Етихад Стейдиъм" завърши при резултат 2:2. Дженк Тосун изведе гостите напред през първата част. В края на второто полувреме Серхио Агуеро отбеляза два гола за "гражданите", но автогол на Фернандиньо донесе точката на Палас в края на мача.

По този начин Манчестър Сити събира 48 точки и остава на втората позиция в класирането. Кристъл Палас са 9-ти с 30 точки. А ето и всичко по-интересно в двете полувремена:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Сити имат добър шанс да открият резултата, след като Бенжамен Менди центрира топката в наказателното поле, но кълбото дойде прекалено високо за Рахийм Стърлинг. В 13-тата минута домакините имаха отличен шанс да открият резултата, след като Кевин Де Бройне изпълни отличен пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда на вратата на Гуаита.

Малко след това Уилфред Заха имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени. В 28-мата минута Бернардо Силва пробва центриране пред вратата на Гуаита, но отново играч на Сити не успя да вкара топката в мрежата.

В 37-мата минута Агуеро е изведен на голова позиция, но топката му е отнета в последния момент от Джеймс МакКарти. В 39-тата минута обаче гостите изненадват своя опонент. След центриране от корнер Гари Кейхил сваля топката към Дженк Тосун, който вкарва първия си гол с екипа на Кристъл Палас - 0:1! До края на първата част Сити не успяват да изравнят резултата и полувремето завършва с гол преднина в полза на Кристъл Палас.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В началото на втората част Манчестър Сити се опитват да осъществят траен натиск пред вратата на Кристъл Палас. В 55-тата минута голмайсторът Тосун бе изведен сам срещу Едерсон, но вратарят на "гражданите" спаси изстрела на турския национал. Пеп Гуардиола реагира и вкарва в игра Габриел Жезус на мястото на Давид Силва.

Именно бразилецът е близо до попадение за Сити в 63-тата минута. В 70-тата минута домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като Ридевалд игра с ръка в наказателното поле. При преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче стана ясно, че няма нарушение. В 82-рата минута все пак Манчестър Сити изравнява резултата. Габриел Жезус центрира по чудесен начин към Серхио Агуеро, който засича и вкарва топката в мрежата - 1:1!

В 87-мата минута домакините достигат до пълен обрат. Бенжамен Менди центрира отляво и Серхио Агуеро с глава успява да отбележи втори гол и да обърне напълно развоя на срещата - 2:1! Точно когато мачът изглеждаше спечелен за домакините, Кристъл Палас вкарват втори гол. Уилфред Заха пробива отляво, след което подава топката в наказателното поле на "гражданите" и Фернандиньо си отбелязва автогол - 2:2!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: Едерсон, Жоао Кансело, Джон Стоунс, Фернандиньо, Бенжамен Менди, Кевин Де Бройне, Илкай Гюндоган, Давид Силва, Бернардо Силва, Рахийм Стърлинг, Серхио Агуеро

Кристъл Палас: Висенте Гуаита, Мартин Кели, Джеймс Томкинс, Гари Кейхил, Жайро Ридевалд, Уилфред Заха, Шейку Куйате, Джеймс МакКарти, Джеймс МакАртър, Джордан Аю, Дженк Тосун

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Манчестър Сити започна да навлиза в познатото темпо от началото на новата година и се намира в серия от три поредни победи в първенството. В последния двубой „гражданите“ надиграха Астън Вила като гост категоричното 1:6. По-рано през сезона тимът на Пеп Гуардиола спечели срещу този съперник на „Селхърст парк“ с 2:0.

Кристъл Палас са в серия от три поредни равенства в първенството, като мачовете срещу Арсенал, Норич и Саутхемптън завършиха при резултат 1:1. През изминалия сезон играчите на Рой Ходжсън шокираха „гражданите“ на Етихад Стейдиъм, след като спечелиха с 3:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички