Моуриньо: Лампард притежава основно качество, за да стане успешен мениджър


Моуриньо: Лампард притежава основно качество, за да стане успешен мениджър
Снимка: Getty Images/Guliver

2262 0

Бившият мениджър на Челси Жозе Моуриньо заяви, че Франк Лампард притежава основно качество, а именно страстта, за да стане успешен мениджър. Лампард пое юздите на „Стамфорд Бридж“ това лято, след като клубът се раздели с Маурицио Сари, който премина в Ювентус. Полузащитникът се завърна в отбора, за който стана голмайстор на всички времена.

"Това, което винаги съм виждал във Франк бе пример за професионализъм. Бях късметлия, че имах възможността да ръководя толкова много недосегаеми футболисти, но той бе един от най-недосегаемите в моята треньорска кариера. Невероятен професионалист. Невероятен. Мисля, че той има потенциала и страстта, които са много важни, той е тук, заради страстта – пожелавам му всичко най-добро, но само времето ще покаже дали периодът му начело ще се окаже успешен. Повлиях на много играчи да започнат треньорска кариера", заяви той.

"Но никога не казвам, че те „ще успеят“ със сигурност – това зависи от тяхната интелигентност, креативност, идеи, амбиции. Ще бъде приятно и лесно за мен да кажа, защото го обичам, да предположа, че той ще бъде феноменален мениджър". Трансферната забрана, наложена на Челси означава, че Лампард не може да харчи пари за нови футболисти това лято, но Моуриньо го подкрепи в намирането на вътрешни решения. Ето какво сподели португалецът относно наказанието за трансфери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички