Победа номер 600 за Юнайтед с успеха над Мидълзбро


Победа номер 600 за Юнайтед с успеха над Мидълзбро
Снимка: Getty Images/Gulliver

2308 0

Мидълзбро загуби с 1:3 от Манчестър Юнайтед в мач от 28-мия кръг на Висшата лига. Така воденият от Моуриньо тим, стана първият отбор, записал 600 победи в английското първенство.

"Червенитя дяволи" водеха на почивката след гол на Фелаини. Джеси Лингард направи 0:2 в 62-ата минута. Влезлият като резерва Руди Гестед върна едно попадение 13 минути преди края, но в заключителните секунди грешка на Виктор Валдес позволи на Антонио Валенсия да се разпише и да оформи крайното 1:3.

В първите 15 минути от срещата двата отбора си размениха по едно опасно положение. Първо Лингард изведе великолепно Рашфорд в 7', но ударът на нападателя бе спасен отлично от Виктор Валдес. В 12' Гастон Рамирес отправи силен диагонален удар, като този път Давид Де Хеа показа класа.

"Червените дяволи" постепенно започнаха да атакуват повече и организираха няколко добри атаки.

В 23' отново Рашфорд беше близо до отбелязването. Той овладя подаване в наказателното поле и вероятно трябваше да се справи по-добре от това да насочи топката право във Валдес. Валенсия овладя отскочила топка и опита обещаващ удар. Топката отиваше в долния десен ъгъл, но стражът на домакините реагира с невероятно спасяване.

В 30' обаче нищо не спаси вратата на Боро. Ашли Йънг с брилянтен прехвърлящ пас към Фелайни, който завърши с глава в опразнената врата за 0:1.

Втората част започна с по-малко положения. В 55' Рашфорд се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник.

В 62' Джеси Лингард взе топката от собственото наказателно поле, преодоля голяма дистанция и със страхотен удар не остави шансове на Валдес - 0:2.

В 77' влезлият като резерва Гестед връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с нисък удар в средата на вратата.

В добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед вкара трети гол, след като Антонио Валенсия се възползва от грешка на Виктор Валдес, който се подхлъзна и позволи на еквадореца да вкара в опразнената врата.

Старови състави

Мидълзбро: Валдес, Бараган, Бернанрдо, Гибсън, Фабио, Клейтън, Ледбитер, Де Рон, Рамиреш, Даунинг, Негредо;

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Джоунс, Байли, Йънг, Карик, Фелайни, Мата, Лингард, Рашфор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички