Криза или заради Венгер? Набиха Арсенал за четвърти път в последните 5 мача


Криза или заради Венгер? Набиха Арсенал за четвърти път в последните 5 мача
Снимка: Getty Images/Guliver

999 0

Арсенал допусна донякъде изненадваща, донякъде - не, загуба в гостуването си на Уест Бромич Албиън във Висшата лига. "Артилеристите" паднаха с 1:3, което бе четвърта загуба за тях в последните им 5 мача и говори за криза в клуба.

Домакините изненадващо поведоха още в 12-ата минута -Насер Чадил от корнер намери Крейг Доусън, който надскочи всички и с глава откри резултата. Само 3 минути по-късно Алексис Санчес възстанови равенството. Той засече центриране на Джака в наказателното поле и с брилянтно докосване успя да опъне мрежата на Фостър - 1:1.

Атаката тръгна от вратаря, като играчите на Венгер направиха 18 точни паса, а 19-ото докосване беше на Санчес, завършило с гол.

В 33' вратарят на Уест Бромич показа страхотен рефлекс, за да отблъсне удар на Рамзи в долния десен ъгъл. Минута по-късно се наложи и Петър Чех да показва класа, за да отрази удар на Джеймс МакКлийн в левия ъгъл.

След само 2 минути Арсенал понесе сериозен удар - Петър Чех беше получил удар, след който не можеше да продължи играта и напусна терена накуцвайки. Мястото му зае Давид Оспина.

Уест Бромич успя да си върне преднината над по-именития си съперник малко след подновяването на играта. В 55' Робсън-Кану пое отскочила топка в наказателното поле и с нисък удар в центъра на вратата преодоля Оспина за 2:1.

Последва лек натиск на Арсенал и пропиляна възможност от Санчес. В 66-ата минута Уелбек пък нацели напречната греда.

Гостите бяха поставени в нокаут в 75-ата минута, когато Уест Бромич успя да поведе с 3:1. Крейг Доусън засече подаване от корнер и хладнокръвно с глава направи 3:1.

До края, въпреки направените смени от Арсен Венгер, резултатът остана непроменен.

В класирането "топчиите" са на пето място с 50 точки, а съперникът им е осми с 44. Лидер продължава да бъде Челси с 66 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички