Манчестър Юнайтед се помъчи срещу Андерлехт, но е на полуфинал


Манчестър Юнайтед се помъчи срещу Андерлехт, но е на полуфинал
Снимка: Getty Images/Gulliver

2230 0

Манчестър Юнайтед продължава да преследва голямата си цел и да спечели турнира Лига Европа. Отборът на Жозе Моуриньо се помъчи, но стигна до 1/2-финала в турнира след 2:1 над Андерлехт след продължения.

В редовното време Хенрих Мхитарян даде преднина на домакините на "Олд Трафорд" още в 10', но гостите изравниха в 32' с гол на Софиан Хани и удържаха този резултат до края на редовното време, което доведе до продължения, тъй като и първата среща завърши при същия резултат. 

Иначе гостите наложиха висока преса в началните минути на срещата, но това им изигра лоша шега. Още при първата възможност Юнайтед се възползва и организира бърза контраатака.

Рашфорд прокара топката към Мхитарян, който пое подаването в наказателното поле и без забавяне шутира в долния ляв ъгъл - 1:0.

Въпреки гола, играта бе равностойна като и двата тима имаха своите възможности. В 13' Рубен направи превъзходно спасяване, блокирайки удар на Джеси Лингард от наказателното поле. Няколко минути по-късно и стражът на Юнайтед впечатли със спасяване Ачемпонг се завъртя около защитниците и опита да преодолее вратаря с удар отблизо в долния ляв ъгъл, но не успя.

В 32' все пак гостите стигнаха до изравнително попадение. Хани бе намерен непокрит в наказателното поле от Лукаш Теодорчик и не сгреши с чудесен завършващ удар в лявата страна на мрежата.

Втората част започна с добро положение за домакините, но Люк Шоу не успя да намери някой от съотборниците, въпреки че се измъкна от защитата на Андерлехт.

В 65' Рашфорд овладя подаване на ръба на наказателното поле, но ударът премина на сантиметри от лявата греда. В 71' и Ибрахимович можеше да изведе тима си напред, но вратарят на гостите реагира и изби топката.

Шведът имаше още няколко златни възможности до края на редовното време, от които обаче така и не се възползва. В 89' Ибрахимович намери Рашфорд с елегантен пас, но той не успя да намери целта.

Юнайтед бяха по-активните в продълженията на срещата. В 98' Фелайни засече свободнен удар и стреля с глава, но вратарят отново се справи. След него и Маркъс Рашфорд шутира от ръба на наказателното поле в целта, но опитът му е добре блокиран от защитник.

В 107' Фелайни подаде към Рашфорд в наказателното поле, който се озова сам и прати топката в долния ляв ъгъл, което бе достатъчно, за да прати Юнайтед на полуфинал в европейки турнир за първи път от 6 години.

Преди мача

"Червените дяволи" видимо превъзхождаха своя съперник в първата среща, но резултатът 1:1 дава надежди на белгийците. Жозе Моуриньо няма да може да разчита на контузените Мата, Смолинг и Джоунс, докато Руни има шанс да се завърне в игра днес.

Освен това домакините успяха да спечелят всичките си предишни четири съприкосновения с белгийски тимове и да продължат напред, като за тези мачове са вкарали 21 гола и са допуснали само 2.

В последните 10 срещи на Андерлехт във всички турнири има 6 победи, 2 равенства и 2 загуби. От тях 3 победи и 2 загуби в последните 5 гостувания.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Рохо, Байи, Шоу, Карик, Погба, Мхитарян, Лингард, Рашфорд, Ибрахимович

Андерлехт: Рубен, Апиа, Мбоджи, Спаич, Обрадович, Дендонкер, Тилеманс, Хани, Ачемпонг, Кипчиу, Теодорчик

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички