Манчестър Сити е новият крал на Висшата лига!


Манчестър Сити е новият крал на Висшата лига!
Снимка: Gulliver/GettyImages

2979 0

Отборът на Манчестър Сити спечели титлата в Англия. Това се случи пет кръга преди края на първенството, след като играчите на Хосеп Гуардиола се превърнаха в недостижими на върха във Висшата лига.

Трофеят отива при гражданите за пети път в тяхната история и за трети в историята на Висшата лига. Това се случи, след като днес последният в класирането Уест Бромич Албиън изненадващо спечели на "Олд Трафорд" срещу Манчестър Юнайтед, който бе единственият отбор, който на теория имаше шанс да изпревари "гражданите".

Хосеп Гуардиола пък триумфира като шампион на трета държава, след като вече бе ставал първенец на Испания и Германия.

От тук до края на сезона Манчестър Сити може да подобри редица рекорди на Острова:

- Най-много победи в един сезон - до момента рекордът се държи от Челси с 30 победи през 2016/17, а отборът на Гуардиола се нуждае от три в следващите си пет мача, за да открадне това постижение.

- Най-голяма разлика между шампиона и втория в класирането - до момента именно "червените дяволи" държат първото място, като през 1999/2000 завършват на 18 точки пред Арсенал. За момента "гражданите" имат аванс от 16 точки пред Юнайтед.

- Най-много отбелязани голове в един сезон - за момента Челси е на първото място със 103 попадения през 2009/10. Сити има вкарани 93 и е на 11 от подобряването на това постижение.

- Най-добра голова разлика - в момента Манчестър Сити е с голова разлика +68, а най-доброто постижение е на Челси от 2009/10 - +71.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички