Арсенал с антирекорд след обрат и загуба от Нюкасъл (ВИДЕО)


Арсенал с антирекорд след обрат и загуба от Нюкасъл (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1424 0

За първи път от 2005 година насам Нюкасъл побеждава арсенал като домакин. Играчите на Рафа Бенитес записаха четвърта поредна победа във Висшата лига, след като се наложиха с 2:1 на своя "Сейнт Джемсис Парк" над Арсенал след обрат. "Топчиите" от своя страна пък записаха антирекорд, като това е пета поредна загуба като гост за тима.

С тази победа Нюкасъл премина границата от 40 точки и вече е на 10-а позиция с 41 пункта. Арсенал пък изостава на 13 точки от зона "Шампионска лига", като има 54 точки в актива си.

Срещата започна отлично за гостите и още в 14' те вече водеха. Шкодран Мустафи изведе добре Пиер-Емерик Обамеянг от ляво, който центрира в наказателното поле, а там Александре Лаказет засече от въздуха - 0:1.

Многоходова комбинация на "свраките" в 29' обаче завърши с гол, който изравни резултата. Дуайт Гейл пусна по десния фланг за ДеАндре Йедлин, който центрира по земя към Айоса Перес, като последният засече кълбото в близкия ъгъл - 1:1. След почивката нова бърза атака на домакините матира Арсенал. Перес този път асистира, като остави Мат Ричи сам срещу Петър Чех, а играчът в черно-бяло не сгреши и осъществи пълен обрат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички