Криза: Сити остана без централни защитници преди мача с Шахтьор


Криза: Сити остана без централни защитници преди мача с Шахтьор
Снимка: Guliver/GettyImages

1701 0

Кризата в защитата на Манчестър Сити достигна катастрофални нива, след като стана ясно, че централният бранител на тима Джон Стоунс ще отсъства от терените около пет седмици заради мускулен проблем., предаде БГНЕС.

По-рано този месец централният защитник на "гражданите" Аймерик Лапорт получи тежка травма на коляното, която ще го извади от игра за около половин година. По този начин мениджърът на тима Пеп Гуардиола остана единствено със Стоунс и Николас Отаменди за центъра на отбраната, след като през лятото капитанът Венсан Компани си тръгна от "Етихад", а шампионите на Англия не взеха нов играч за тази позиция.

През уикенда Сити допусна първата си загуба от началото на сезона, след като бе победен с 3:2 при гостуването си на Норич Сити, като Стоунс и особено Отаменди бяха с основна вина за допуснатите голове. Сега ситуацията за Сити и Гуардиола става още по-тежка заради контузията на англичанина.

"Той ще е извън игра за четири, пет или шест седмици. Получи контузия на тренировката тази сутрин, мускулен проблем. За мен като мениджър това е изключително предизвикателство. Но аз вярвам в нещо, което хората не знаят - дух и себераздаване. Ще направим нужните крачки, за да разрешим този проблем", коментира Гуардиола на пресконференцията преди двубоя с Шахтьор Донецк в Шампионска лига.

Контузията на Стоунс означава, че в следващите седмици Гуардиола ще трябва да разчита на футболист от Академията на клуба за партньор на Отаменди в центъра на защитата, или ще върне на тази позиция някой от централните халфове, като е най-вероятно това да бъде опитният Фернандиньо. А кой звезден бранител отряза "гражданите" това лято вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички