Кой отбор разполага с най-скъпите звезди на планетата?


Кой отбор разполага с най-скъпите звезди на планетата?
Снимка: Guliver/Getty Images

2187 0

Международният център за спортни изследвания (CIES) показа любопитно проучване. Според него, най-скъпата селекция във футбола е в ръцете на Жозе Моуриньо.

Информацията сочи, че играчите на Манчестър Юнайтед струват общо 628 милона паунда, като "червените дяволи" са единствените, които надминават границата от 600 милиона.

Реал Мадрид е на втората позиция, като е с цели 74 милиона паунда зад скъпата селекция на Жозе Моуриньо. Доскоро именно "кралския клуб" беше начело на подреждането.

ГАРЕТ БЕЙЛ ГОТВИ НАПУСКАНЕТО СИ ОТ РЕАЛ МАДРИД

Почетната трета позиция е за Манчестър Сити - 534 милиона паунда, което е с над 100 милиона повече от състава на Барселона. Меси и компания са оценени на 424 милиона паунда.

Футболна обсерватория на Международния център за спортни изследвания CIES доказа, че Манчестър Юнайтед разполага с най-скъпия състав в света. Според швейцарските експерти общата стойност на селекцията на Жозе Моуриньо възлиза на 628 милиона паунда (718 млн. евро). Това означава, че съставът на "червените дяволи" е със 74 млн. по-скъп от този на Реал Мадрид.

Третата позиция в тази класация е за Манчестър Сити, чиито отбор е оценен на 534 милиона лири. Барселона е на четвърто място (424 млн.).

ЩЕ ПОБЕСНЕЯ, АКО НЕ ПОЧНА ДА ИГРАЯ РЕДОВНО

Показателен е фактът, че шест от първите 12 отбора в подреждането са английски.

"Най-общо казано, съществува тясна връзката между цената на състава от гледна точка на трансферната стойност и крайното класиране в съответното първенство. Не такъв обаче бе случаят с Лестър, който през миналия сезон спечели титлата със 17-ия по цена състав", коментират от CIES.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички