Кейн: Ако сезонът не приключи до края на юни, го анулирайте


Кейн: Ако сезонът не приключи до края на юни, го анулирайте
Снимка: Guliver/GettyImages

1775 0

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн смята, че сезонът в Английската Висша лига трябва да бъде анулиран, ако срещите не могат да се изиграят до края на юни. Елитният футбол в Англия е отменен поне до 30-ти април заради пандемията от коронавирус в страната.

„Знам, че Висшата лига ще направи всичко възможно, за да довърши сезона“, заяви нападателят на Тотнъм. „Трябва да има една граница, която не може да се прекрачва. За мен лимитът трябва да бъде краят на юни.“ Капитанът на английския национален отбор индиректно подкрепи президента на УЕФА Александър Чеферин, който в събота заяви, че сезонът ще бъде анулиран, ако срещите не могат да бъдат подновени преди края на юни.

Повечето отбори в елита на Англия трябва да изиграят още 9 мача от сезон 2019/20. Ливърпул води с 25 точки пред намиращия се на втора позиция отбор на Манчестър Сити. В зоната на изпадащите пък са тимовете на Борнемут, Астън Вила и Норич. Европейското първенство по футбол бе отложено за лятото на 2021-ва година, за да могат всички местни шампионати да бъдат довършени. А ето на какво мнение по темата е бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички