Как Алешандре Пато може да е полезен на Челси за мисия "топ 4"?


Как Алешандре Пато може да е полезен на Челси за мисия "топ 4"?

1506 0

Бразилският нападател Алешандре Пато вече е част от селекцията на Челси, превръщайки се в най-новото попълнение на английския шампион. Надеждата на Гуус Хидинк и компания, че бившият ас на Милан ще покаже добра форма и ще помогне на тима да се приближи максимално до топ 4, като в момента отборът е на 14 точки от тази своя цел.

Мнозина предполагат, че Пато беше взет за алтернатива на Диего Коста, но бразилецът е изключително поливалентен футболист и може да играе на няколко позиции, което ще е от сериозна полза на тима в оставащите няколко месеца от Шампионска лига.

Пато на лявото крило

Това е най-добрата позиция за Пато, който играеше страхотно с екипа на Сао Пауло през последните месеци, именно по лявото крило. Играейки отляво на атаката той ще има повече пространство и да атакува на скорост. Именно демаражът е най-сериозното предимство на Пато като футболист, независимо от постоянните контузии в краката, които го мъчеха през годините.

Ако играе като централен нападател, бразилецът по-рядко ще има нужното пространство да оперира и, въпреки че би се справил добре със задачата, неговата сила винаги ще остане в атаките на скорост. Той е бърз с топка в крака, има силен удар и е отлична алтернатива на Еден Азар, който прави най-слабия сезон в кариерата си до момента.

Пато зад нападателя

Със същия успех в Челси могат да използват Пато в ролята на №10, освобождавайки място за повече комбинации на скорост между него и Деиго Коща, който със своята физика спокойно може да освобождава пространство за бившия нападател на Милан. Той е различен тип №10 от настоящия Сеск Фабрегас, като със сигурност ще внесе повече острота в атака и повече удари - нещо, което към момента липсва в играта на тима. Коща действително се разигра в предни позиции, но Фабрегас, Оскар и Азар разочароват сериозно през настоящия сезон, като Пато може да разнообрази нападението, което разчита основно на Вилиан и Коща. С Пато в отбора Челси може да играе и спокойно в схема 4-4-2.

Пато като нападател

Безспорно най-интересният тактически замисъл, който може да приложи Хидинг. Да, Коща ще играе като титуляр на тази позиция, но Пато със сигурност ще запише минути като централен нападател. Бразилецът няма физиката на своя колега, но е много лукав в пеналта, а скоростта му е проблем за всяка защита. Той може да борави отлично с топката, заобиколен от защитници, може да разпределя топката, а освен това при контраатаки е по-ефективен от своя колега. Единственото притеснение за треньорския щаб на Челси е дали Пато ще може да се справи с централните защитници в Англия, както и физическото естество на играта на Острова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички