Историята за Лестър и едно 9-годишно хлапе, която трогна цял свят


Историята за Лестър и едно 9-годишно хлапе, която трогна цял свят
Снимка: Getty Images/Guliver

2008 0

Лестър Сити не само е лидер във Висшата лига, но демонстрира и урок по човечност. Клубът, без да търси излишна популярност, е направил жест към 9-годишно момче, което току-що е загубило своята майка. И никой нямаше да научи тази история, ако не беше чичото на Чарли, който разказа неразказаната история.

Ето я и нея:

"Ще споделя това тук, защото мисля, че тази история заслужава по-голяма публика.

Лестър Сити, невероятен футболен клуб.

Чичо ми е играл за Лестър през 60-те години и беше един от най-големите им играчи, дори има 6-минутен хеттрик срещу Манчестър Юнайтед. А през последните 6/7 месеца моят племенник, Чарли, стана фен на Лестър.

Той е роден в Нова Зеландия, като родителите му са британци. За съжаление, неговата майка беше диагностицирана с рак на червата и черния дроб. Семейството му се премести преди време на Острова за лечение на майка му, а той веднага се превърна във фен на Лестър.

За съжаление, тя почина в четвъртък. Брат ми попита Чарли какво иска да прави в събота, като неговият отговор беше, че иска да посети клубния магазин на Лестър. Разбрах за това в събота сутрин новозеландско време и веднага писах имейли на всички възможни адреси, публикувани в сайта на Лестър. Дори писах "туит", надявайки се че ще получа отговор. Исках да създам малко шум за Чарли.

Зарадвах се, защото получих отговор от отдел "Продажби и помощ". Казаха ми, че не могат да направят нищо днес, защото е събота, но са препратили молбата ми към историка на клуба, който да се срещне с Чарли и да разкаже за подвизите на неговия пра-чичо, а и да му покаже негови неща, останали в клубния музей. Това беше страхотен жест, особено в такъв кратък срок.

На следващия ден се събудих и видях дузина снимки на Чарли на стадиона, в съблекалните, на терена... Не знам подробности, но за отрицателно време Лестър извади червения килим за 9-годишно момче, което току-що бе загубило майка си.

Благодаря ви, Лестър! Благодаря ви!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички