И Гуардиола не остана безучастен за расисткия скандал от България - Англия

Mениджърът на Манчестър Сити също не остана безучастен след нашумелия расистки скандал по време и след евроквалификацията между България и Англия. Той даде своя коментар, тъй като един от неговите играчи - Рахийм Стърлинг също бе на терена в София.

"Мисля, че УЕФА направи крачка напред. Те спряха мача два или три пъти. Да се борим всеки ден за това. Всичко, което правим или се прави, за да помогне за заличаването на расизма, е добро дошло. Играчите и мениджърът не са сами, всички са част от това", коментира Гуардиола в началото на днешната си пресконференция.

Висшата лига създаде специално звено срещу расизма

Ръководството на Висшата лига създаде екип от бивши и действащи футболисти за борба с расизма. В последните дни тази тема е особено актуална на О...

Дисциплинарната комисия на УЕФА ще разгледа делото срещу България на 28 октомври. Тъй като това не е първото обвинение срещу България за расизъм и заради големия международен отзвук, се очаква наказанието от УЕФА да бъде доста сурово. Междувременно, "The Sun" извади расистки компромат и срещу Христо Стоичков. Вижте подробности в този материал.

Още по темата

Please select answer!