В Сити учат Родри как да...прави фаулове


В Сити учат Родри как да...прави фаулове
Снимка: Getty Images/Guliver

1870 0

Шампионът на Англия - Манчестър Сити, подобри клубния трансферен рекорд това лято, като привлече Родри от Атлетико (Мадрид) за 70 милиона евро. Испанецът се представя добре с екипа на "гражданите", като сподели, че там го учат на много нови неща, сред които дори - как да прави тактически фаулове (те са изключително важна част за футбола, който изповядва Пеп Гуардиола в Манчестър).

"Това е голямо предизвикателство за мен, защото никога не съм играл на точно тази позиция. Ние имаме много офанзивни играчи и другите отбори опитват да контраатакуват. По този начин често оставам сам в защита, но това е добре за мен. Уча нови неща - как да подхождам, кога да оставам на място, кога да направя тактически фаул, кога трябва да скоча. Добре е да уча тези неща" - заяви Родри.

Манчестър Сити започва да изпитва колебания през този сезон, като за 8 срещи, вече е допуснал равенство (срещу Тотнъм) и цели две поражения (срещу Норич и Уулвърхямптън). По този начин "гражданите" изостават на цели 8 точки от безпогрешния лидер до този момент - Ливърпул. А за кой свой играч Гуардиола заяви, че не би го продал дори за половин милиард евро - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички