"The Sun" извади расистки компромат и за Христо Стоичков


"The Sun" извади расистки компромат и за Христо Стоичков
Снимка: Getty Images/Guliver

26669 0

Английските медии, и най-вече таблоидите, вече четвърти ден дълбаят по темата с расисткия скандал, избухнал на евроквалификацията България - Англия. Те стигнаха дотам да извадят кирливите ризи и на голямата ни легенда във футбола - Христо Стоичков. "The Sun" публикува история от миналото, показваща Камата също като склонен към расизъм.

Случката е от Евро 1996, по време на мача между България и Франция. Според информацията, Стоичков е атакувал с расистки обиди защитника на "петлите" Марсел Десаи.

"През първите 20 минути от мача той направи коментар за мен и другите африкански играчи. Не оцених расистките коментари, които не са подходящи за играч като него. Злоупотреби с мен и каза онези неща, които толкова го принизиха по моя преценка", е цитиран да казва Десаи.

"Нормално е това да се случва по целия терен. Ако сложите микрофон около всеки играч, всички те ще казват такива неща", е цитиран да казва пък българската легенда. "The Sun" отбелязва, че срещу Стоичков не са предприети никакви действия. Вижте в този материал как в рамките на 3 месеца през 2019 г. в Англия избухнаха 4 расистки скандала. 


 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички