"The Sun" извади расистки компромат и за Христо Стоичков

Английските медии, и най-вече таблоидите, вече четвърти ден дълбаят по темата с расисткия скандал, избухнал на евроквалификацията България - Англия. Те стигнаха дотам да извадят кирливите ризи и на голямата ни легенда във футбола - Христо Стоичков. "The Sun" публикува история от миналото, показваща Камата също като склонен към расизъм.

Случката е от Евро 1996, по време на мача между България и Франция. Според информацията, Стоичков е атакувал с расистки обиди защитника на "петлите" Марсел Десаи.

Българите са нацисти? А дали Англия помни своите "нацистки фенове" (СНИМКА)

В последните дни преекспонирането на расисткия скандал у нас достигна невиждани граници в българската история. С основен принос за това са както ...

"През първите 20 минути от мача той направи коментар за мен и другите африкански играчи. Не оцених расистките коментари, които не са подходящи за играч като него. Злоупотреби с мен и каза онези неща, които толкова го принизиха по моя преценка", е цитиран да казва Десаи.

"Нормално е това да се случва по целия терен. Ако сложите микрофон около всеки играч, всички те ще казват такива неща", е цитиран да казва пък българската легенда. "The Sun" отбелязва, че срещу Стоичков не са предприети никакви действия. Вижте в този материал как в рамките на 3 месеца през 2019 г. в Англия избухнаха 4 расистки скандала. 

Още по темата

Please select answer!