Гуардиола: Силва е един от най-великите играчи в Европа


Гуардиола: Силва е един от най-великите играчи в Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

2235 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че Давид Силва е „един от най-великите в Европа“ и се надява, че клубът ще има още един успешен сезон, преди да се сбогува с испанския полузащитник през 2020. Силва сподели във вторник, че ще напусне шампионите на Англия в края на сезон 2019-20, слагайки край на 10-годишния си престой на „Етихад“ след присъединяването си от Валенсия през 2010.

33-годишният футболист спечели на четири пъти Висшата лига, два пъти ФА Къп и четири пъти Купата на Лигата, докато с националния отбор той стана световен шампион през 2010 и европейски през 2008 и 2012 с „Ла Фурия Роха“. „Трябва да му се наслаждаваме в последната година, която му остана при нас“, заяви сънародникът му Гуардиола, цитиран от Sky Sports.

„Той е един от най-великите не само в испанския футбол, но и в европейския. Той играе в Манчестър от 10 години и не е лесно да бъдеш в тази лига с неговите качества. Той се представи на изключително високо ниво през годините“, добави той. Силва, който изигра 396 мача за „гражданите“ във всички турнири и отбеляза 71 гола за периода, бе ключова част от състава, спечелил домашен требъл през изминалия сезон.

„Той помогна както на мен, така и на отбора през тези три години, в които бяхме заедно. Остава ни още една и се надявам тя да завърши успешно“, завърши испанският специалист. Новият сезон в Премиършип започва на 9 август, като действащият двукратен шампион открива кампанията си с гостуване на Уест Хем ден по-късно.

Междувременно Давид Силва заяви кой очаква да го наследи в тима на Манчестър Сити (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички