Давид Силва обяви кой ще го наследи в Манчестър Сити


Давид Силва обяви кой ще го наследи в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

4279 0

По-рано днес голямата звезда и лидер на английския шампион Манчестър Сити Давид Силва обяви, че това ще бъде негов последен сезон на Острова. Испанецът е на "Етихад" от 2010 година, но след края на сезон 2019/2020 вероятно ще се завърне отново в родината си.

След като оповести раздялата с "гражданите" догодина, Давид Силва коментира и кой ще има тежката задача да го наследи в шампионския отбор на Хосеп Гуардиола. Според полузащитника с тази роля ще се справи отлично младата звезда на Сити Фил Фоудън.

"Сигурен съм, че Фил Фоудън ще се превърне в един великолепен футболист. Той е страхотен човек и ще бъде моят наследник. Той винаги иска да печели и това му помага да се развива бързо. Когато си млад, винаги питаш по-възрастните за опит. Давал съм му много съвети, като например как да движи по терена. Той приема съветите ми и това се вижда в играта му. Напомня ми за мен, когато бях млад, особено като човек. Той е много тих, но винаги е на правилното място. Той мрази да губи. 

Най-добрият съвет, който мога да му дам, е да остане спокоен. Каквото и да се случва в кариерата му, висини и спадове, винаги да остане спокоен", сподели Силва. 

Трансферната цел на Ман Сити през лятото пък е защитникът Хари Магуайър. Медиите в Англия разкриха, че на "Етихад" готвят космическа заплата за английския национал, а каква е тя разберете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички